Φολέγανδρος: Στον εισαγγελέα Νάξου ο 30χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αντιμετωπίζει ο φίλος της 26χρονης, ο οποίος ομολόγησε ότι μετά από καυγά στο αυτοκίνητο έσπρωξε την κοπέλα στη θάλασσα, στην βραχώδη περιοχή Λυγαριά, στη Φολέγανδρο την περασμένη Παρασκευή. Η 26χρονη φαρμακοποιός ήταν ακόμα ζωντανή όταν έπεσε στο νερό και  ο θάνατος της προήλθε από πνιγμό, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Νάξου.

Ο καθ’ ομολογία δράστης της άτυχης 26χρονης οδηγήθηκε από αστυνομικούς και Λιμενικούς στο λιμάνι της Φολεγάνδρου και από εκεί με πλωτό στην εισαγγελία της Νάξου.

Στην κατάθεσή του ο 30χρονος φέρεται να δήλωσε ότι το τελευταίο διάστημα το ζευγάρι τσακωνόταν «συχνά και έντονα γιατί με ειρωνευόταν και με προσέβαλλε. Αυτό έγινε και την Παρασκευή μέσα στο αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή τράβηξα κατά λάθος το χειρόφρενο, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου και το αμάξι βγήκε από το δρόμο και κατέληξε στα βράχια».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι αφορμή για τον καυγά ήταν ότι έχασαν τον δρόμο για τον προορισμό τους, καθώς η 26χρονη, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, δεν πρόσεχε το GPS στο κινητό της τηλέφωνο αλλά κοιτούσε μηνύματα.

Μάρτυρες είχαν περιγράψει στις αρχές πως είδαν την κοπέλα να παίρνει έναν σάκο από το αμάξι και να κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Ο 30χρονος φέρεται να είπε στην κατάθεσή του: «Η φίλη μου βγήκε έξω, την ακολούθησα και τσακωθήκαμε. Την έσπρωξα προς τη θάλασσα. Χτύπησε σε κάποια βράχια και κατέληξε στο νερό. Βούτηξα στην θάλασσα για να την βοηθήσω και όταν την βρήκα αναίσθητη, βγήκα έξω και έφυγα».

Αιτία θανάτου της 26χρονης φαρμακοποιού ήταν ο πνιγμός. Συμφωνα με τον ιατροδικαστή η κοπέλα ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα, ενώ έφερε κακώσεις στο σώμα της, συμβατές με χτυπήματα στα βράχια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αλ. Κούγιας, ανέφερε ότι η 26χρονη γνωριζόταν με τον 30χρονο εδώ και περίπου 10 μήνες. Η κοπέλα δεν έλεγε πολλά στους γονείς της για αυτή τη σχέση, όμως φέρεται το τελευταίο διάστημα να είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα της ότι είχε υποψίες πως ο 30χρονος παρακολουθούσε τα μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο.

Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που η 26χρονη πήγαινε διακοπές μόνη της με φίλο, ο οποίος έμελλε να της αφαιρέσει τη ζωή.

«Ήταν η κακιά στιγμή, χάλασε η φάση» φέρεται να είπε αρχικά ο 30χρονος, όταν αστυνομικοί και λιμενικοί τον εντόπισαν στην απόκρημνη περιοχή, στη Λυγαριά, περίπου ένα 24ωρο αφότου βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα η φίλη του.

Ο 30χρονος ήταν σε πλήρη σύγχυση, πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς και απειλούσε πως θα κάνει κακό στον εαυτό του.

Αργότερα μίλησε στους αστυνομικούς για όσα έγιναν μεταξύ τους το απόγευμα της Παρασκευής.

Το ζευγάρι είχε πάει για ελεύθερο κάμπινγκ στη Φολέγανδρο πριν από μερικές μέρες. Κατάγονται από διπλανά χωριά της Κορινθίας, το Βέλο και το Βραχάτι.

Οι γονείς της 26χρονης που έχουν αλλά 3 παιδιά, έφυγαν αμέσως για τη Φολέγανδρο. Η μητέρα της, με δύναμη ψυχής, έστειλε συγκλονιστικό μήνυμα σε όλες τις μητέρες.

«Παρακαλώ περάστε αυτό το μήνυμα: πρέπει να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά το παιδί μου που πέφτει στα χέρια ενός ανανδρου άνδρα και πρέπει εμείς οι μάνες να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά, αυτό έιναι το μήνυμα που θέλω να περάσω», είπε χαρακτηριστικά.

Η οικογένεια της άτυχης Γαρυφαλλιάς θα δηλώσει, μέσω του συνηγόρου της, παράσταση πολιτικής αγωγής.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη του 30χρονου, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο αναφέρεται πως ο σύντροφος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και δίνει λεπτομέρειες για τη σύλληψη. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 30χρονος και η 26χρονη καυγάδισαν στο αυτοκίνητο και εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή. Όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα. Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα, η 26χρονη εντοπίστηκε νεκρή το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο 30χρονος σύντροφός της αναζητήθηκε από την πρώτη στιγμή ως πρόσωπο- κλειδί στην υπόθεση.

Μια μέρα μετά, μια μαρτυρία οδήγησε στον εντοπισμό του. Ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και απειλούσε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του. Τελικά οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί τον έπεισαν και οδηγήθηκε στο τμήμα. Στην αρχή μιλούσε ασυνάρτητα με λόγια όπως «κακιά στιγμή» και «χάλασε η φάση».

Το βράδυ του Σαββάτου αρχικά παραδέχτηκε την εμπλοκή του, στην συνέχεια πήρε πίσω όσα είπε και τελικά ομολόγησε τις πρώτες πρωινές ώρες. Στους αστυνομικούς φέρεται να έχει μιλήσει για συχνούς καυγάδες, για τον τσακωμό τους το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά μέσα στο αυτοκίνητο και στην συνέχεια στην παραλία.

Αρχικά όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά. Στην συνέχεια τα ευρήματα (κηλίδες αίματος, το κολιέ της κοπέλας που ήταν σπασμένο και ένα σκουλαρίκι) παρέπεμπαν σε εγκληματική ενέργεια.

«Εμείς οι μάνες πρέπει να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά», δήλωσε η μητέρα της 26χρονης, Αλέκα Ψαράκου.

«Σκότωσε το κορίτσι μας στα καλά καθούμενα. Ένα κορίτσι που μία ζωή διάβαζε και δεν έκανε τιποτ’ άλλο και πήγε πρώτη φορά διακοπές στη ζωή της», λέει ο Κώστας Ψαράκος, ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος