Φιλοξενία Ουκρανών πολιτών θα προσφέρει ο Δήμος Ελληνικού

Ο Δήμος Ελληνικού ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες έκανε γνωστό μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι» ο Δήμαρχος της περιοχής.

«Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης γεννήθηκε πριν από 100 χρόνια όταν Πόντιοι πρόσφυγες κυνηγημένοι από έναν άλλο βάρβαρο πόλεμο ήρθαν στο πρώην αεροδρόμιο και δημιούργησαν την πόλη μας. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην είμαστε αλληλέγγυοι στον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή από μια άλλη βαρβαρότητα. Για τον λόγο αυτό απέστειλα μια επιστολή και στο ΥΠΕΞ και στην πρεσβεία της Ουκρανίας ότι θα διαθέσουμε όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε ως Δήμος προκειμένου να φιλοξενήσουμε οικογένειες, γυναίκες, παιδιά, συνταξιούχους ηλικιωμένους Ουκρανούς πολίτες που καταφεύγουν στη χώρα μας για να βρουν μια πρώτη προστασία» τόνισε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Μάλιστα ο κ. Κωνσταντάτος αναφέρθηκε στην περίπτωση του ξενώνα που υπάρχει στο Περιβαλλοντικό Κέντρο και μπορεί να φιλοξενήσει από 5 έως 7 οικογένειες ενώ όπως είπε κάποιοι πολίτες έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν τα σπίτια τους να φιλοξενήσουν οικογένειες Ουκρανών. Επίσης, αν χρειαστεί θα μισθωθεί και ξενοδοχείο και θα ανοίξουν και οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης του Δήμου στην Εύβοια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος