Φίλιππος Τσιμπόγλου: Πέθανε ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Πέθανε σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας Φίλιππος Τσιμπόγλου

Απροσδόκητα έφυγε από τη ζωή σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, μετά από ολιγοήμερη ασθένεια, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Ο Φίλιππος Χ. Τσιμπόγλου εργάστηκε ακούραστα και ανάλωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Ο πρόεδρος, τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου και όλο το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη θα τιμήσει τη μνήμη του Φίλιππου Τσιμπόγλου, όπως του αξίζει. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 από τον Ι.Ν. Αγ.Κων/νου του Νεκροταφείου Ζωγράφου.

Η βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερόπη Τζούφη, αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά της:

Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε με αφοσίωση τη γνώση και τον πολιτισμό, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας Φίλιππος Τσιμπόγλου, δε βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Τον αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη.

Με όραμα για την ανάπτυξη των βιβλιοθηκών, με βαθιά γνώση για το «χώρο του βιβλίου», με επιστημονική επάρκεια και ακαδημαϊκότητα, ανέλαβε τη διοίκηση της ΕΒΕ το 2014 μεταμορφώνοντας τη σε ένα σύγχρονο περιβάλλον μόρφωσης, δια βίου μάθησης, διαλόγου και ανοιχτής πρόσβασης στα πολιτιστικά αγαθά. Παράλληλα εργάστηκε συστηματικά για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου διέθετε μια σπάνια ποιότητα. Πολυδιάστατος, ευρυμαθής, οραματιστής και απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενό του. Ταυτόχρονα, προσιτός, ευγενικός και με διάθεση συνεργασίας.

Από σήμερα είμαστε φτωχότεροι. Καλό ταξίδι.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος