«Φάσμα»: Δασοκομάντος – Η πόλη που αλλάζει

Η ΕΡΤNEWS και η ΕΡΤ1 την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, στις 23:45, παρουσιάζει δύο ενδιαφέρουσες έρευνες μέσα από την εκπομπή «Φάσμα», που μεταδίδεται κάθε δεύτερη Δευτέρα από το ΕΡΤNEWS. Τη Δευτέρα (26 Ιουνίου 2023) η εκπομπή θα μεταδοθεί ταυτόχρονα από το ΕΡΤNEWS και την ΕΡΤ1.

«Δασοκομάντος»

Αυτή τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, το «Φάσμα» ακολουθεί τους… Δασοκομάντος. Το 2021, έπειτα από μια αντιπυρική περίοδο με μεγάλες φωτιές που έκαιγαν για ημέρες ανεξέλεγκτα, λήφθηκε η απόφαση δημιουργίας μιας ευέλικτης ομάδας πυρόσβεσης που θα επιχειρεί μέσα στο δάσος.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος συναντά τα μέλη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) στις ασκήσεις τους και παρακολουθεί πώς κυλά στα μετόπισθεν η αναμονή μέχρι να κληθούν σε δράση.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Γιάννης Κολοβός (Αντιπύραρχος, Διοικητής 1ης ΕΜΟΔΕ), Πέτρος Δριτσάκος (Υποπυραγός, Προϊστάμενος εκπαίδευσης 1η ΕΜΟΔΕ), Ηλίας Χρονόπουλος (Ανθυποπυραγός, 1η ΕΜΟΔΕ), Γαβριήλ Ξανθόπουλος (Δασολόγος, Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων), Νίκος Παΐσιος (Ανθυποπυραγός, 1η ΕΜΟΔΕ), Σέιν Όλπιν (Τεχνικός σύμβουλος, Δασική Υπηρεσία ΗΠΑ).

«Η πόλη που αλλάζει»

Μια πόλη που αλλάζει αλλά για ποιον; Στο κέντρο της Αθήνας η αλλαγή χρήσης των κτηρίων μεταβάλλει την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής.

Η Ελβίρα Κρίθαρη συνομιλεί με τους παλιούς εμπόρους του κέντρου για την τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας και τις παλιές εποχές που θυμούνται ακόμα.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Θανάσης Μαρούτας (ιδιοκτήτης εκδόσεων «Υδρόγειος»), Μυρτώ Δαμίγου (συνιδιοκτήτρια «Παιχνίδια Δαμίγος»), Μαρίνα Δαμίγου (συνιδιοκτήτρια «Παιχνίδια Δαμίγος»), Ευγένιος Βασιλικός (γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής και Αργοσαρωνικού).

Παρουσίαση-έρευνα: Κατερίνα Αντωνοπούλου, Έλενα Καρανάτση, Ελβίρα Κρίθαρη, Γιάννης Παπαδόπουλος
Αρχισυνταξία: Τιτίκα Ανουσάκη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Διεύθυνση παραγωγής: Νάντια Κούσουλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος