Ο Έλληνας Πρέσβης της Μαριούπολης στην ΕΡΤ: Στο κομβόι δεν κινδυνεύσαμε από τον πυροβολισμό (video)

Στη Ζαπορίζια βρέθηκε η ελληνική αποστολή από τη Μαριούπολη στην οποία μαίνονται οι μάχες στο κέντρο της πόλης, αφού διήνυσε 230 χιλιόμετρα μέσα σε οκτώ ώρες και σε δρόμους που από τους βομβαρδισμούς, ήταν σε κακή κατάσταση.

Μιλώντας για το σχέδιο εκκένωσης, στην ΕΡΤ ο Έλληνας Πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελένος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο κομβόι που έφυγε από τη Μαριούπολη και έφτασε στη Ζαπορίζια «συμμετείχαν γύρω στους 35-40 Έλληνες υπήκοοι και ενώθηκαν μαζί μας κατά τη διαδρομή και άλλα αυτοκίνητα με άλλες εθνικότητας που μετά πήραν το δικό τους δρόμο. Είχαμε δυσκολίες μεγάλου μεγέθους και ποικιλομορφίας, χάσαμε χρόνο από τους ελέγχους στα μπλόκα και μας έδωσαν μία λάθος υπόδειξη αυτονομιστές του Ντόνετσκ, έτσι φτάσαμε κοντά στο χωριό Μάνγκους. Eκεί υπήρξε ένας πυροβολισμός από μακριά, δεν κινδυνεύσαμε ήταν προειδοποιητική βολή, για να μας αναγκάσουν να γυρίσουμε πίσω, ήταν στον αέρα δεν αντιλήφθηκα να πήγε κάπου η σφαίρα. Αλλάξαμε διαδρομή».

Επίσης δήλωσε ότι θα επιστρέψει στη Μαριούπολη για να συνεχιστούν οι προσπάθειες απεγκλωβισμού γιατί έχουν μείνει και άλλοι Έλληνες, διότι με διακοπή ρεύματος στην πόλη δεν ήταν εύκολο να γίνουν επικοινωνίες και με το Υπουργείο Εξωτερικών και με τους ενδιαφερόμενους να απεγκλωβιστούν. Θα οργανωθεί και επόμενη αποστολή εκκένωσης, όπως δήλωσε.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος