Φ. Γεννηματά: Προχωράτε χωρίς σχέδιο, χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση

Δεν διδαχθήκατε τίποτα από τα λάθη σας, χωρίς σχέδιο προχωράτε στην αξιολόγηση και χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση, τόνισε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής στην υπόθεση των δανείων που χορηγήθηκαν σε κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ, πρόταση την οποία θα υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε»

Η κα Γεννηματά υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όσον αφορά την Εξεταστική, γιατί «δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε. Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε. Γιατί είμαστε εμείς που ανοίξαμε πρώτοι τα θέματα διαφάνειας των κομμάτων. Πάλι έρχεστε καθυστερημένος και δεύτερος, κ. Τσίπρα».

Όσον αφορά την αξιολόγηση, η κα Γεννηματά σχολίασε: «Περάσατε από το πιο σύντομο ανέκδοτο -το “αύριο κλείνουμε συμφωνία” των υπουργών σας-, σε μια «δραματοποίηση» της κατάστασης. Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, σας ενημερώνουμε εμείς: Η παράσταση “ηρωική διαπραγμάτευση νο2” δεν έχει επιτυχία».

«Επιχειρείτε να κρύψετε κάθε νέα αποτυχία σας, πίσω από ένα νέο “εχθρό” που κατασκευάζετε», σημείωσε.

Απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθη: «Γιατί αρνούνται οι υπουργοί σας να ενημερώσουν την Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης; Αληθεύει ότι θα φέρετε νέα φορολογικά μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ;».

Αναφορικά με το προσφυγικό, η κα Γεννηματά ζήτησε να εφαρμοστεί η συμφωνία, τονίζοντας: «Έχετε αποκλειστικά την ευθύνη για την πλήρη απουσία του κράτους και την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού».

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σχετική είδηση: Ευρέως αποδεχτή η πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής για δάνεια κομμάτων-ΜΜΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος