Εύβοια: “Καμπανάκι” για υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων Ιστιαίας – Αιδηψού

Ανησυχία επικρατεί στην πολύπαθη Εύβοια, η οποία μετρά ακόμα τις πληγές της από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς έρχεται αντιμέτωπη με την υποβάθμιση των πέντε δημοτικών σχολείων Ιστιαίας – Αιδηψού, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών.

Το βραβευμένο οικολογικό σχολείο Ωρεών είναι ένα από τα σχολεία της περιοχής που κινδυνεύει να μετατραπεί από εξαθέσιο σε τετραθέσιο. Αιτία ένας νόμος που καθορίζει το συνολικό αριθμό των μαθητών για την οργανικότητα των σχολικών μονάδων με μοναδικό κριτήριο έναν αριθμητικό δείκτη.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι με βάση την κατανομή οι μαθητές των μικρών τάξεων (Α-Β και Γ-Δ) θα κάνουν από κοινού μάθημα καθιστώντας ουσιαστικά πολύ δύσκολη την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Εύβοια: “Καμπανάκι” για υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων Ιστιαίας – Αιδηψού

Το μείζον θέμα τέθηκε στον επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, Σταύρο Μπένο, ο οποίος βρέθηκε στο νησί, στο πλαίσιο του έργου που έχει αναλάβει για την αναγέννηση της περιοχής και τόνισε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει. “Το θεωρώ ανοησία αυτό που έγινε και θα φροντίσω να το διορθώσω! Όταν τρέχει το πρόγραμμα το οποίο θα φτάσει 300 εκατομμύρια ευρώ είναι τώρα να συζητάμε για 20 δασκάλους;“, τόνισε ο κύριος Μπένος.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει το θέμα με ευαισθησία σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία για τη Βόρεια Εύβοια και να ενισχύσει αντί να αποδυναμώσει τα σχολεία της περιφέρειας.

Στόχος να μη δρομολογηθούν αποφάσεις που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών (με μοναδικό γνώμονα μια απειροελάχιστη μείωση του κόστους) και θα οδηγήσουν ολόκληρες οικογένειες στο να σκεφτούν την μετακίνηση σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπου δεν θα παλεύουν για το αυτονόητο.

Εύβοια: “Καμπανάκι” για υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων Ιστιαίας – Αιδηψού

Ρεπορτάζ: Άρση Γιαννέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος