«Ευεργετική η παρουσία γυναικών σε θέσεις ευθύνης», είπε ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης σε συνάντηση με την ΠτΔ

Array

Την πρόεδρο της δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, με αφορμή την Παγκόσμια Σύνοδο Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού, στην οποία συμμετέχουν 25 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο και πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Η ευεργετική παρουσία γυναικών σε θέσεις ευθύνης

Ο Έρικ Άνταμς, συνεχάρη την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση στην Ελλάδα, όπως είπε, τονίζοντας την ευεργετική παρουσία γυναικών σε θέσεις ευθύνης.

Οι δύο δήμαρχοι, συμφώνησαν ότι γίνονται προσπάθειες από πλευράς ηγετών παγκοσμίως, να διαχειριστούν ουσιαστικές προκλήσεις, είτε είναι περιβαλλοντικές είτε μισαλλοδοξίας. Η ΠτΔ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι συμπεριληπτικές κοινωνίας βοηθούν ώστε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Επίσκεψη στον πρόεδρο της Βουλής 

Νωρίτερα, ο Κώστας Μπακογιάννης με τον Έρικ Άνταμς βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και παρακολούθησαν την αλλαγή της φρουράς των Ευζώνων. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν από κοινού συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Το πρωί, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, μετέβη στο δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, προκειμένου να συναντηθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έκανε επίδειξη του ψηφιακού πίνακα που αφορά τη διεκπεραίωση των αιτημάτων των δημοτών της πρωτεύουσας.

Υπογραφή συμφώνου αδελφοποίησης Αθήνας και Ν. Υόρκης

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, οι δύο δήμαρχοι υπέγραψαν Σύμφωνο Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων.

Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης κατά τον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι οι δύο πάλεις μολονότι χωρίζονται από έναν ολόκληρο ωκεανό, τους ενώνει ο κοινός στόχος για τη Δημοκρατία και την εξάλειψη των ανισοτήτων.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος