«Εξόντωση χωρίς έλεος»: Πρώην αθλήτρια ενόργανης καταγγέλλει απάνθρωπες προπονήσεις

Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες πρώην αθλήτριας της ενόργανης, για την κακοποίηση που υπέστη η ίδια και οι συναθλήτριες της από την ηλικία των 5 ετών. Η Θεανώ Βαρβέλη λέει πως το ξύλο, η βία και οι εξευτελισμοί ήταν στο καθημερινό πρόγραμμα των προπονήσεων και ότι τα παιδιά δεν τολμούσαν να μιλήσουν ούτε στους γονείς τους.

«Θυμάμαι την συναθλήτριά μου να την έχουν βάλει σε δύο πάγκους να την χτυπάνε μία στη μέση μία στην κοιλιά, θυμάμαι να έχω στα χέρια μου πετσάκια και να μην μπορώ να κάνω προπόνηση, πονούσε πολύ ένα συγκεκριμένο και παρ’ όλα αυτά να με ανεβάζει στο δίζυγο και να μου λέει “όχι θα κάνεις κανονικά”, καθώς και άλλα περιστατικά που μπορεί να μην είναι ξυλοδαρμοί. Έβαζε συναθλήτρια να ουρεί στα χέρια μου, γιατί είχα πληγές από το δίζυγο».

Η ίδια ήταν μόλις 5 χρόνων. Και άντεξε μέχρι τα 12.

“Δεν υπήρχε έλεος και οίκτος. Εκεί δεν σε λυπόταν κανείς. Και να έπεφτες κάτω να σπάσεις. Δεν σε λυπόταν κανείς και κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει”, ανέφερε με τρεμάμενη φωνή.

Ο κύκλος των καταγγελιών έχει διευρυνθεί. Ήδη έχουν φτάσει τους 40 οι καταγγέλλοντες στην κίνηση του #MeToo της ενόργανης και περιμένουν την κλήση του εισαγγελέα για να καταθέσουν, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος