Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Κατέθεσε η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Array

Με την κατάθεση της επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρας Ρογκάκου συνεχίστηκαν σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η κα Ρογκάγκου ρωτήθηκε τόσο για τα αποτελέσματα του ελέγχου, που πραγματοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στην ΕΥΠ και φέρεται να υποστήριξε πως δεν προέκυψε κάποια σχέση της ΕΥΠ με το λογισμικό Predator, ούτε κάποια σύμβαση του ελληνικού δημοσίου για την απόκτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή, ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της εταιρίας Krikel και της εταιρίας Intellexa, η οποία εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator, καθώς επίσης και ότι η πρώτη από τις συμβάσεις της εταιρίας Κrikel με το ελληνικό δημόσιο έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φέρεται να αφορούσε την προμήθεια συστημάτων για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνέχεια εξετάστηκε ο διαχειριστής της εταιρίας Krikel ο κύριος Σταμάτης Τρίμπαλης.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσαν το αίτημα να κληθεί να καταθέσει ενώπιον της εξεταστική επιτροπής ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να ήταν μέτοχος της εταιρίας Intellexa, από τον Μάϊο του 2020.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι εάν δεν τον καλέσει η Επιτροπή, τότε και εκείνοι με τη σειρά τους δεν πρόκειται να συμμετάσχουν με ερωτήσεις στη γραπτή εξέταση της δικηγόρου της Ιntellexa, κάτι που ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα πράξει το ΜέΡΑ 25.

Για το θέμα αυτό έχει κάνει σχετικό tweet και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, που κατηγορεί τη ΝΔ, ότι αρνείται να κληθεί στην επιτροπή ο Φέλιξ Μπίτζιος και καταλήγει με το ερώτημα εάν « είναι λογικό στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις να μην καλούνται οι ιδιοκτήτες του Predator», όπως αναφέρει

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος