Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – 15 συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ (video)

Array

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Δυτική Αττική για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχε ξαφρίσει εκατοντάδες πολίτες με το πρόσχημα της αγοράς ακινήτων, υλοποιώντας ένα οργανωμένο σχέδιο με τεράστια λεία.

Σε 15 προσαγωγές εκ των οποίων όλες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ανάμεσα τους και τα φερόμενα αρχηγικά μέλη, έχουν προχωρήσει, μέχρι αυτή την ώρα, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής (στην επιχείρηση συμμετέχουν ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ.). Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Κάποιες από τις συλλήψεις έγιναν επ’ αυτοφώρω, καθώς είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με υποψήφιο θύμα τους στη Μεταμόρφωση, κλείνοντας ραντεβού για κάποιο ενοικιαζόμενο σπίτι.

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από καταγγελία θύματος που είχε αναγνωρίσει κάποιο άτομο.

Τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν σε όλη την Αττική για πάνω από ένα χρόνο, με τη λεία τους να ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν χωριστεί σε ομάδες των 5-6 ατόμων, διάβαζαν αγγελίες, τηλεφωνούσαν έκλειναν ραντεβού με το υποψήφιο θύμα τους , ρωτώντας κάποιες φορές εάν ήταν μόνο του.

Από την έφοδο των αστυνομικών, εντοπίστηκαν κοσμήματα σε όλα τα σπίτια, ενώ σε δύο από αυτά το χρηματικό ποσό που φτάνει τις 30.000 ευρώ, χρυσές λίρες, και κάνναβη.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος