Έβρος: Στο ΚΥΤ Φυλακίου οι 38 μετανάστες

Array

Τέλος έλαβε το δράμα των δεκάδων ανθρώπων που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου. Εντοπίστηκαν από τις αρχές, αφού είχαν περάσει στην ελληνική όχθη του ποταμού.

Όλοι μεταφέρθηκαν σε φυλάκιο πρώτης υποδοχής για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους, ενώ σήμερα οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ Φυλακίου, όπου τους επισκέφθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Πρόκειται για 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά. Μία από τις γυναίκες είναι έγκυος και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα ο υπουργός τόνισε πως στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις προς το παρόν. Είπε πως οι πρόσφυγες πέρασαν με βάρκα τον ποταμό, προσθέτοντας πως βρίσκεται υπό διερεύνηση από ποιο σημείο περάσανε και ποιος τους διευκόλυνε.

«Η ελληνική αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές θα συζητήσουν με τους ανθρώπους, θα γίνει ανάκριση και θα έχουμε απάντηση στα ερωτήματα για το τι πραγματικά έχει συμβει και αν εμπλεκονται Αρχές άλλων κρατών ή άλλα τρίτα πρόσωπα», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι με «απόλυτο ανθρωπισμό και σεβασμό στο Διεθνές δίκαιο αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται εντός Ελληνικού εδάφους, κινήθηκε η ελληνικη αστυνομία, τούς παρείχαμε όλες τις απαραίτητες ιατρικές βοήθειες και οι άνθρωποι βρίσκονται με απόλυτη ασφάλεια στο φυλάκιο».

Σε ανάρτησή του ο κ. Μηταράκης, χθες ανέφερε πως οι ελληνικές Αρχές κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Σημείωσε, μάλιστα, πως οι μετανάστες που δηλώνουν Σύροι, είναι σε καλή κατάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει την αιφνίδια “ανακάλυψη” των ανθρώπων αυτών, όταν η ίδια, μέσω του αρμόδιου υπουργού και επίσημων ανακοινώσεων της ΕΛΑΣ, διαβεβαίωνε ότι δεν είχε εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία στη νησίδα, όπου ήταν εγκλωβισμένοι.

Ξαφνικά και οι μετανάστες βρέθηκαν και στο ελληνικό έδαφος ήρθαν. Αυτές είναι τακτικές που και τους θεσμούς απαξιώνουν και τη χώρα αμαυρώνουν. Περιμένουμε μία μεγάλη συγνώμη για τη χθεσινή, απαράδεκτη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη” τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Το ΜέΡΑ25 επικρίνει την κυβέρνηση γιατί “μετά από τόσες μέρες μιας σύγχρονης τραγωδίας για τους πρόσφυγες που είχαν κακοποιηθεί και επαναπροωθηθεί παράνομα από τις ελληνικές αρχές και αφού πρώτα χάθηκε η ζωή της 5χρονης Μαρίας, ανακάλυψε τους “ανύπαρκτους” πρόσφυγες σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο” “ντύνοντας” την επιχείρηση “με επίσημες ανακοινώσεις “διάσωσης”. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη “ακόμα κι αυτή η “διάσωση” έχει διάφορες σκιές και θολά σημεία, μιας και φέρονται όσοι πλησίασαν τους πρόσφυγες από τις ελληνικές αρχές να είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν Βρετανοί δημοσιογράφοι” και πως απαιτούνται απαντήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος