Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα – Τα σενάρια (video)

Εβδομάδα αποφάσεων για τις μαζικές συναθροίσεις σε κεντρικές πλατείες, τη λειτουργία των Εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα και τον συνολικό σχεδιασμό την περίοδο του Πάσχα. Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και εξετάζει όλα τα σενάρια, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- θα ακολουθήσουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από την πλευρά της Εκκλησίας.

Σε συμβιβαστική λύση/a για τον εορτασμό του Πάσχα κατέληξαν κυβέρνηση και Εκκλησία μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ζήτημα που έχει τεθεί και στη σημερινή Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης. Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, τέθηκε το ενδεχόμενο να ψαλεί φέτος το “Χριστός Ανέστη”, λίγο νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Υπό εξέταση είναι και το ενδεχόμενο να τελεστούν κάποιες Ακολουθίες, όπως της Αποκαθήλωσης, του Επιταφίου και της Ανάστασης, σε εξωτερικό χώρο, με αποστάσεις, με μάσκες και με όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος