«Euroferry Olympia»: Στο πλοίο οι διασώστες για τους αγνοούμενους – Στο νοσοκομείο ο διασωθείς

Άνδρες του πυροσβεστικού σώματος και της ΕΜΑΚ προχωρούν σε έλεγχο στα ασφαλή σημεία του πλοίου, και συγκεκριμένα στα σημεία που δεν έχουν αναπτυχθεί μεγάλα θερμικά φορτία στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του, μεταδίδει η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Μαρίνα Μοσχάτ. Έχει σταματήσει η ρίψη νερού καθώς το πλοίο έχει πάρει ήδη κλίση ωστόσο είναι δεμένο από τα ρυμουλκά πλοία που βρίσκονται εκεί.

Ζωντανός και καλά στην υγεία του βρέθηκε ένας από τους 12 αγνοούμενους στο «Euroferry Olympia». Πρόκειται για Λευκορώσο που οδηγούσε φορτηγό με λιθουανικές πινακίδες ο οποίος έφτασε στο λιμάνι της Κέρκυρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού. Επίσης, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμα άλλα 4 άτομα μεταξύ αυτών κι ένας Βούλγαρος που είναι διασωληνωμένος.

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Σόνια Φίλη, ο 21χρονος Λευκορώσος είναι σε κατάσταση σοκ, αφυδατωμένος και ταλαιπωρημένος, αλλά υγιής ενώ κατέβηκε μόνος του από το σκάφος που τον μετέφερε στο λιμάνι της Κέρκυρας. Είμαι ζωντανός, ζω ήταν τα πρώτα λόγια του στους διασώστες. Όταν ρωτήθηκε για άλλους επιβάτες είπε ότι άκουγε κι άλλες φωνές ενώ όπως είπε η Σόνια Φίλη ήταν χαμογελαστός και στο πρόσωπό του φαινόταν ανακούφιση κι ευγνωμοσύνη.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Κώστα Στάμου, υπήρξε ενημέρωση από το λιμεναρχείο ότι βρέθηκε ζωντανό άτομο κοντά στη γέφυρα ή την πρύμνη του πλοίου κι ότι ήταν σε πλήρη επικοινωνία μαζί του οι άνδρες του λιμενικού για να τον καθοδηγήσουν να πάει σε ασφαλές σημείο και από εκεί να μπορέσουν να τον μεταφέρουν στην ακτή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου μιλώντας στην εκπομπή «Με Νέα Ματιά» της ΕΡΤ, ανέφερε ότι υπάρχει αισιοδοξία και για άλλους επιζώντες. «Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κατάφερε υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες να βγει στο κατάστρωμα και να ειδοποιήσει τα στελέχη του λιμενικού και της πυροσβεστικής που ήταν σε πλοία ώστε να μπορέσει να διασωθεί μας δίνει ελπίδες ότι μπορεί κι άλλοι από τους αγνοούμενους να είναι εκεί πέρα». Συγκεχυμένες ωστόσο παραμένουν οι πληροφορίες για το για ποιες ώρες ο Λευκορώσος άκουσε φωνές άλλων ατόμων στο πλοίο.

Την ίδια ώρα, σύζυγος ενός από τους Έλληνες αγνοουμένους ζήτησε από τις αρχές να μη σταματήσουν τις έρευνες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο άνδρας της είναι ζωντανός.

«Euroferry Olympia»: Κρίσιμα ερωτήματα τήρησης πρωτοκόλλων – Συγκλονιστικές καταθέσεις και καταγγελίες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος