«Euroferry Olympia»: Αποκλειστικά βίντεο από τις έρευνες για τους αγνοούμενους

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 9 αγνοουμένων στο πλοίο «Euroferry Olympia» στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι. Δείτε αποκλειστικά βίντεο της ΕΡΤ από την προσπάθεια ανεύρεσης αγνοουμένων:

Το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό του πλοίου, προκειμένου να μην υπάρξει μία νέα αναζωπύρωση της φωτιάς.

Στο πλοίο εντοπίστηκε νεκρό άλλο ένα άτομο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα βρέθηκε στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου στο οποίο είχε βρεθεί και η πρώτη σορός. Το πτώμα δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε απανθρακωμένο. Η σορός βρέθηκε δίπλα σε φορτηγό αυτοκίνητο, σε ένα σημείο που δύσκολα θα μπορούσαν να προσεγγίσουν οι διασώστες.

Η πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των εννέα, πλέον, εγκλωβισμένων, γίνεται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

«Euroferry Olympia»: Αποκλειστικά βίντεο από τις έρευνες για τους αγνοούμενους

Στον Αστακό το πλοίο – Στο “φως” νέες καταγγελίες

Το πλοίο ρυμουλκήθηκε έπειτα από περίπου 15 ώρες στο λιμάνι Πλατυγιάλι «Αστακός» Αιτωλοακαρνανίας. Στο εσωτερικό του δεν υπάρχει πλέον φλόγα παρά μόνο μεγάλη ποσότητα καπνού. Στον Αστακό έχουν μεταβεί και οι οικογένειες των αγνοουμένων, με την αγωνία να κορυφώνεται για την τύχη τους.

Στον χώρο που έχει ελλιμενιστεί το πλοίο βρίσκονται σε ετοιμότητα 50 διασώστες, ενώ στο πρώτο κατάστρωμα υπάρχουν παρατεταγμένα οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς η επιχείρηση θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα.

Την ίδια ώρα, νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες στο πλοίο. “Είναι αδιανόητο ότι εγκαταλείφθηκε το πλοίο με αυτό τον τρόπο από τον πλοίαρχο. Ήξεραν ότι υπάρχουν άνθρωποι στοιβαγμένοι σε μια παγίδα θανάτου για την οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει η εταιρεία” τόνισε ο δικηγόρος συγγενών θύματος, Γιάννης Μαρακάκης.

Ο Λευκορώσος, που ήταν ο τελευταίος που βγήκε ζωντανός από το πλοίο, κατέγραψε σε βίντεο τις δραματικές στιγμές που έζησε, ενώ τόνισε ότι ήταν σίγουρος πως δεν θα βγει ζωντανός. “Με την θέλησή μου τα κατάφερα. Για μένα ήταν πάρα πολύ δύσκολα, δεν έβλεπα κανένα δίπλα μου” δήλωσε.

Ο Πρόεδρος Διεθνών Μεταφορών Δυτικής Ελλάδος, Θανάσης Κάκος τόνισε ότι το πλοίο ήταν άθλιο, ενώ είχαν γίνει και καταγγελίες εγγράφως.

«Euroferry Olympia»: Αποκλειστικά βίντεο από τις έρευνες για τους αγνοούμενους

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος, Αθανασία Σταμοπούλου, Νίκος Καπόγλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος