Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Η 2η “αναμνηστική δόση” στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης

Το θέμα της δεύτερης αναμνηστικής δόσης βρίσκεται μεταξύ άλλων στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ανησυχία προκαλεί η εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Η έκρηξη κρουσμάτων αποδίδεται στα υποστελέχη της μετάλλαξης «Όμικρον», αλλά και στην κινητικότητα λόγω των τουριστών.

 Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι  η αύξηση των κρουσμάτων είναι ελεγχόμενη  και η μετάλλαξη Όμικρον συγκριτικά με την Δέλτα δεν πιέζει τόσο πολύ το σύστημα Υγείας ώστε να ληφθούν μέτρα περιορισμού καθώς η κατάσταση είναι ελεγχόμενη από τις υγειονομικές αρχές.

Σε ότι αφορά την 2η αναμνηστική δόση του εμβολίου η συζήτηση σήμερα αναμένεται  να περιστρέφει γύρω από το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών χωρίς όμως να τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας.

Η λειτουργίας της θα αφορά καθαρά  όσους επιθυμούν να λάβουν την 2η αναμνηστική δόση μέσα στο καλοκαίρι. Αντικείμενο συζήτησης επίσης θα είναι αν η λειτουργία της πλατφόρμας θα αφορά ειδικά τους άνω των 50 ετών   καθώς  υπάρχουν επιστημονικές «ανησυχίες» για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αν και πιθανότερο σενάριο θεωρείτε η λειτουργία της πλατφόρμας για όλους όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν  προληπτικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος