ΕΤΕ-ΔΕΗ: Διασφάλιση προσιτής λιανικής τιμής ρεύματος για την αξιοπρεπή διαβίωση τον καταναλωτών

Σύνοψη
  • Συστράτευση με όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία για κοινωνικές παροχές που θα μειώσουν την ψαλίδα των ανισοτήτων.

To 59o Γενικό της Συμβούλιο πραγματοποίησε η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ – ΚΗΕ. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν (διαβάστε αναλυτικά όλο το κείμενο) ήταν και το θέμα των τιμολογίων ρεύματος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: « Η αδυναμία για ρύθμιση της ενεργειακής αγοράς έπεσε στο κενό. Στην πράξη καταργήθηκε ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, όταν η κατανάλωση πέφτει και οι παραγωγοί κρατούν υψηλές τιμές, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκών χωρών.
Πέτυχε όμως η εφαρμογή του Μοντέλου Στόχου στα χρηματιστήρια, όταν χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες ελέγχου, τα δις ευρώ από τα υπερκέρδη που μπήκαν στα ταμεία των εταιρειών που είναι ανυπολόγιστα.


Ενώ οι υψηλές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος ήταν μείζον πρόβλημα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με τα γεγονότα να δείχνουν ότι κάτι δεν λειτουργεί ορθά στην ελληνική αγορά και ότι χρειάζονται παρεμβάσεις για να σταματήσει το πάρτι κερδοσκοπίας, έκλεισαν όλοι αυτιά και μάτια.
Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού εντέλει, δεν έφερε τα υποσχόμενα αποτελέσματα της μείωσης των τιμών του ρεύματος για τους καταναλωτές. Αντίθετα, οδήγησε σε αυξήσεις τιμολογίων.


Όσον αφορά την εξέλιξη των προσφερόμενων τιμολογίων, παραμένει στις ορέξεις των παρόχων είτε πρόκειται για μείωση είτε για αύξησή τους. Δεδομένου ότι άλλαξε ονομασία η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και βαφτίστηκε μηχανισμός διακύμανσης. Όπως λέει ο σοφός λαός άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, η παγκοσμιοποίηση δεν προτίθεται να αλλάξει πρόσωπο.
Η επαναφορά του κοινωνικού αγαθού και η διασφάλιση προσιτής λιανικής τιμής είναι προτεραιότητα για την αξιοπρεπή διαβίωση τον καταναλωτών.
Στόχος λοιπόν των συνδικάτων αποτελεί η συστράτευση με όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία για κοινωνικές παροχές που θα μειώσουν την ψαλίδα των ανισοτήτων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος