Εστίαση: Ανοίγουν οι κλειστοί χώροι – Με ποιες προϋποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος (video)

Μόνο καθήμενοι πελάτες από την ερχόμενη Παρασκευή σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και, μάλιστα, για τους κλειστούς χώρους προβλέπονται μόνο εμβολιασμένοι. Για την είσοδο, οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα σκανάρεται μέσω της νέας εφαρμογής «COVID FREE GR».

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα καταστήματα εστίασης για να ανοίξουν μετά από πολλούς μήνες τους εσωτερικούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες αφού πρώτα περάσουν στην είσοδο από σκανάρισμα.

«Σκανάρει για να μπείτε στον εσωτερικό χώρο… ουσιαστικά περνάμε με το κινητό.. εσείς δε μπορείτε να μπείτε μέσα», δηλώνει ο Γιάννης Χατζηαλέξης, επιχειρηματίας εστίασης.

Σε εμφανές σημείο στην είσοδο των κλειστών χώρων της εστίασης θα υπάρχει ειδική σήμανση που θα προειδοποιεί τους πελάτες ότι ο χώρος είναι μόνο για εμβολιασμένους. Όλοι οι ανεμβολίαστοι πελάτες για να χρησιμοποιήσουν εσωτερικούς χώρους όπως τουαλέτες θα πρέπει να φοράνε υποχρεωτικά μάσκα.

«Εάν ήταν μεικτή η χρήση δεν θα το έκανα, γιατί είναι αρκετά μπερδεμένο όσον αφορά τους ελέγχους, μόνο για εμβολιασμένους θεωρώ είναι καλύτερα είναι πιο ξεκάθαρο», επισημαίνει ο Γιώργος Αμπεριάδης, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης.

«Δε θα λειτουργήσω γιατί είναι μεγάλο το ρίσκο και χρειάζεται και ένα υπάλληλο παραπάνω», δήλωσε ο Γιώργος Γούναρης, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης.

Επιπλέον οι επιχειρήσεις που έχουν πλήρως εμβολιασμένους υπαλλήλους θα μπορούν να έχουν και την αντίστοιχη σήμανση.

Από την πλευρά του ο Γεώργιος Μητροτάσιος, ιδιοκτήτης καταστήματος αναφέρει πως: «το προσωπικό αυτή τη στιγμή είναι εμβολιασμένο το 70% περίπου μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως όλα τα παιδιά».

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία, σε ένα καλοκαίρι που έχει χαρακτηριστεί ως των καθήμενων καθώς προς το παρόν δεν επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες στους χώρους ψυχαγωγίας και τα νυχτερινά κέντρα

«Τους εξωτερικούς χώρους θα τους δουλέψουμε μεικτούς γιατί δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τον κόσμο», αναφέρει ο Κώστας Κεφαλάς, υπεύθυνος καταστήματος.
Αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις προβλέπονται σε όσα καταστήματα παραβιάσουν τα μέτρα.

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος