Ερυθρός Σταυρός: Δράση για υποστήριξη αστέγων και ενημέρωση των πολιτών για τον καύσωνα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτό το διάστημα στην Αθήνα και των δυνητικών κινδύνων που απορρέουν από αυτές, ιδιαίτερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άστεγοι, ηλικιωμένοι, παιδιά) οργανώνει έκτακτη δράση υποστήριξης αστέγων και ενημέρωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, από τις 10:00 έως και τις 14:00, στην αρχή του πεζόδρομου της Ερμού.

Ερυθρός Σταυρός: Δράση για υποστήριξη αστέγων και ενημέρωση των πολιτών για τον καύσωνα
Φωτογραφία: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ειδικότερα, Κινητή Μονάδα Υγείας, στελεχωμένη από κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. με Κοινωνικούς Λειτουργούς, εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες και εθελοντές του Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, θα κινητοποιηθούν για την ενημέρωση και υποστήριξη των συμπολιτών μας, μέσω της διανομής υλικού άμεσης κοινωνικής βοήθειας στους άστεγους συμπολίτες μας, παροχή Α’ Βοηθειών και Α’ Βοηθειών Ψυχικής Υγείας, καθώς και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού αλλά και εμφιαλωμένων νερών και δροσερών ροφημάτων για τους πολίτες.

Ταυτόχρονα, θα παρασχεθεί ενημέρωση για τους κλιματιζόμενους χώρους προσωρινής φιλοξενίας σε περίπτωση καύσωνα και τα μέτρα αρωγής και υποστήριξης που αναπτύσσονται από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που εκπονεί ο Ε.Ε.Σ. για την αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών που έχει δημιουργήσει η κλιματική κρίση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος