Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Θα είμαστε ανοιχτοί για τα άρρωστα παιδιά – Μ. Γκάγκα: Το νοσοκομείο δεν θα κλείσει

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο θέλουν να δηλώσουν με αυτές τις κινητοποίησεις ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της γενικής εφημερίας, το έχουν αποδείξει άλλωστε πολλές φορές μέχρι τώρα, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα, η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Παίδων Πεντέλης, Σταυρούλα Κωσταρίδου. Παράλληλα είπε ότι θα συνεχίσουν να έχουν το νοσοκομείο ανοιχτό για τα άρρωστα παιδιά και ταυτόχρονα θα ανταποκριθούν και στις ανάγκες του εμβολιασμού ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση αν υποστηρίζουν ότι το νοσοκομείο θα μπορούσε να λειτουργεί και σαν εμβολιαστικό κέντρο και να κάνει όλες τις εφημερίες η κ. Κωσταρίδου απάντησε: «Εμείς από την αρχή στηρίζουμε τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες κι επιπλέον εμβολιαστικών γραμμών προκειμένου να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς. Δεν είμαστε κάθετοι, ιδιαίτερα οι παιδίατροι είμαστε πολύ ευαίσθητοι στο θέμα των εμβολίων. Πρώτη φορά βλέπω να θέλουν οι εργαζόμενοι και να μην τους αφήνουν να εφημερεύουν. Οι γιατροί δεν έχουν δώσει ποτέ λαβή στο υπουργείο να πιστεύει ότι δεν μπορούν να δώσουν μάχη. Εμείς έχουμε δώσει μάχη με τον κορονοϊό νωρίτερα, δεν θα δώσουμε αυτή τη μάχη; Είναι δυνατό να μη μας εμπιστεύονται;».

«Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης έχει μια ιδιομορφία, καθώς τα παιδιά δεν τα φέρνει το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, τα φέρνουν οι γονείς τους και οι γονείς – ιδιαίτερα της περιοχής – έχουν συνηθίσει ότι εμείς κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και κάθε δεύτερη Κυριακή εφημερεύουμε. Επομένως, έρχονται στο νοσοκομείο μας χωρίς να κοιτάζουν αν εφημερεύει σήμερα το Παίδων Πεντέλης. Δεν μπορούν να βρουν την πόρτα κλειστή. Η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή. Θα συνεχίσουμε, φυσικά θα είμαστε ανοιχτοί για τα άρρωστα παιδιά και ταυτόχρονα θα ανταποκριθούμε και στις ανάγκες του εμβολιασμού ανάλογα με τις δυνάμεις μας. Θα προτιμούσαμε αυτό να έχει γίνει με την έγκριση της πολιτείας, με την έγκριση του υπουργείου και με την επιβράβευση κα ιόχι με την τιμωρία μας» πρόσθεσε.

Νοσοκομείο χωρίς γενική εφημερία δεν υπάρχει, αυτό είναι κανόνας στην ιατρική, τόνισε κλείνοντας η κ. Κωσταρίδου.

M. Γκάγκα: Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, λειτουργεί κανονικά, δεν πρόκειται να κλείσει

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, λειτουργεί κανονικά, δεν πρόκειται να κλείσει και η λειτουργία του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου εντός του νοσοκομείου είναι για μικρό χρονικό διάστημα και θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία, ανέφερε η αν.υπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Από την αρχή της πανδημίας, προσέθεσε, χρειάστηκε να γίνει ένας επανασχεδιασμός, όπως π.χ το «Σωτηρία» μετατράπηκε από τον Μάρτιο του 2020 σε νοσοκομείο covid. Αυτή τη στιγμή, συμπλήρωσε, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τον εμβολιασμό των παιδιών και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε η λειτουργία μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου για την εξυπηρέτηση τους.

Nωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό ότι με την υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, κηρύχθηκε παράνομη. «Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά» τονίζει ο κ. Πλεύρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος