Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό εννέα τουριστών στη Βάλια Κάλντα

Περιπετειώδης νύχτα για εννέα τουρίστες που αψήφησαν τις αντιξοες καιρικες συνθήκες και επιχείρησαν να διασχίσουν τους δασικούς δρόμους της Βάλια Κάλντα με χιονοθύελλα.

Η ομάδα των τουριστών, με πέντε οχήματα, ξεκίνησε από τη Μηλιά με προορισμό τη Βωβούσα, ωστόσο η έντονη χιονόπτωση και η κακοκαιρία τους ανάγκασαν να επιστρέψουν. Στην περιοχή Σαλατούρα, η λάσπη και η ολισθηρότητα των δρόμων ακινητοποίησαν κάποια από τα οχήματά τους, καθιστώντας αδύνατη την περαιτέρω πορεία τους.

Περίπου στις 22:00, οι τουρίστες επικοινώνησαν με το 112 ζητώντας βοήθεια. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ ώστε να τους εντοπίσουν και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Ή επιχείρηση είναι σε εξέλιξη ακόμη.

Νεαροί οι 9 διασωθέντες

Οι 9 που διασώθηκαν μέσα στον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα με χιονοθύελλα χθες την νύχτα ήταν τελικά νεαροί από τα Ιωάννινα που ήθελαν να δοκιμάσουν τα τζιπ τους …και να βγάλουν στόρι στο instagram! Τελικά τα τζιπ κόλλησαν, έμειναν και από βενζίνη και έπειτα οι νεαροί κάλεσαν το 112 να τους σώσει.

Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Ηπείρου κ. Μαυρογιώργος μιλώντας στον περιφερειακό σταθμού Ιωαννίνων είπε ότι στην σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που έγινε στα Ιωάννινα την Παρασκευή, έθιξε την περίπτωση όταν τα σωστικά μέσα – όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση – κινητοποιούνται να επιβαρύνονται οι ίδιοι οι πολίτες. Αυτή η πρακτική εφαρμόζεται σε άλλες χώρες όπως είπε, για να λειτουργεί αποτρεπτικά.

Ρεπορτάζ: Αλεξία Κοσμά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος