Ξεκίνησαν οι επιτόπιοι έλεγχοι από κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) στις ιδιοκτησίες που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά, ανακοίνωσε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ιδιαίτερα σημαντικό: Οι πολίτες των οποίων οι ιδιοκτησίες έχουν υποστεί ζημιές καλούνται να βρίσκονται στο σημείο κατά τη διενέργεια της αυτοψίας, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία του επιτόπιου ελέγχου και της καταγραφής.
Στον Δήμο αναπτύσσονται έξι τριμελείς επιτροπές μηχανικών της ΓΔΑΕΦΚ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αυτοψίες στις πληγείσες ιδιοκτησίες, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Τα αρμόδια κλιμάκια θα προχωρήσουν στην καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών στις πυρόπληκτες ιδιοκτησίες, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών για την αποκατάσταση των συνεπειών της πυρκαγιάς.
Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, οι πληγέντες θα λαμβάνουν το σχετικό φύλλο επανελέγχου, καθώς και ενημέρωση για τις οικονομικές ενισχύσεις που προβλέπονται, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησής τους.
Οι προβλεπόμενες άμεσες ενισχύσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την κάλυψη πρώτων βιοτικών αναγκών και την αντικατάσταση οικοσκευής.
Ο Δήμος Μάνδρας–Ειδυλλίας βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και παραμένει δίπλα στους πληγέντες, με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των αυτοψιών και την προώθηση των διαδικασιών αποκατάστασης».

Σχετική είδηση: Πόρτο Γερμενό: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες στις πυρόπληκτες περιοχές
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος