Επίτιμος ‘Ελληνας Πρόξενος στην Μποτσουάνα: 15 νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον – Ποια η κατάσταση στη χώρα (video)

Περίπου 40 οικογένειες ελλήνων ζουν στη Μποτσουάνα, τα μέλη των οποίων κατά βάση δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα, έκανε γνωστό μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι» ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Μποτσουάνα, Γεράσιμος Σιούτας.

Ο ίδιος μίλησε για μια πλούσια χώρα που διαφέρει από άλλες της Νοτίου Αφρικής, η οποία φτάνει στο 70-75% της παραγωγής σε διαμάντια σε παγκόσμιο επίπεδο, και η οποία δεν έχει πάρει ποτέ δάνεια και είναι αυτάρκης.

Ο κ. Σιούτας επισήμανε ότι βάσει των χθεσινών ανακοινώσεων του υπουργού Υγείας της χώρας εντοπίστηκαν 15 νέα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορονοϊού. Οι εν λόγω φορείς γνωστοποίησε ότι έρχονταν από τα σύνορα και συγκεκριμένα από τη Νότιο Αφρική.

«Δεν έχουμε νεότερη ενημέρωση για τα συγκεκριμένα κρούσματα, ωστόσο τα συμπτώματα όπως γνωρίζουμε έως τώρα είναι ήπια και δεν έχουν διαφορά με αυτά του “προηγούμενου κορονοϊού”, δηλαδή την τέταρτη μετάλλαξή του» είπε ακόμα.

Ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Μποτσουάνα πρόσθεσε επίσης ότι έως και χθες δεν υπήρχε ενημέρωση για νέα μέτρα ωστόσο «σήμερα αναμένονται εξελίξεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος