Επίθεση στον αστυνομικό – ‘Αλλαξε πάλι την κατάθεσή του ο πρώην γαμπρός του 30χρονου

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες και των υπολοίπων κατηγορουμένων για τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού και τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Ο 22χρονος που ταυτοποιήθηκε επειδή έχασε το πορτοφόλι του δίπλα στον χτυπημένο αστυνομικό προφυλακίστηκε, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοις; αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων, εμφανίστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες ο πρώην γαμπρός του 30χρονου Eλληνο-ιρακινού, για να αλλάξει για ακόμη μια φορά την κατάθεσή του και να υποστηρίξει πως τελικά ο κουνιάδος του ήταν αυτός που έριξε από την μηχανή τον τραυματία αστυνομικό.

Ο μάρτυρας ο οποίος θα κληθεί όπως είπε να καταθέσει στις δικαστικές αρχές τις επόμενες ημέρες υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να αλλάξει την κατάθεση του ενώπιον της Ανακρίτριας, γιατί τον απειλούσαν για την ζωή του.

Ο 30χρονος που κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του νεαρού αστυνομικού στην Νέα Σμύρνη, μετά την πολύωρη απολογία του πήρε τον δρόμο για την φυλακή.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ομόφωνα ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να προφυλακίσουν τον 30χρονο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, ως τον άνθρωπο που επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του και την αποδίδει σε κατάθεση του πρώην συζύγου της αδελφής του, τον οποίο χαρακτηρίζει ψυχικά ασταθή.

Τι είπε ο κατηγορούμενος:

“Ο ψευδομάρτυρας ενώπιον της κ. ανακρίτριας ανακαλεί τα πάντα λέγοντας επί λέξει ‘Δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό. Δε γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι’ “.

Ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη και επικαλείται στοιχεία και μαρτυρίες που σύμφωνα με την υπεράσπισή του, το επιβεβαιώνουν.

“Πρόκειται για μια εσφαλμένη απόφαση. Θα την προσβάλλουμε. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της άρσης του τ/φ απορρήτου, όπου θα επιβεβαιωθούν απόλυτα και αντικειμενικά οι ισχυρισμοί του εντολέα μας”  δήλωσε ο δικηγόρος του 30χρονου, Παύλος Σαράκης.

Να σημειωθεί ότι προφυλακιστέος κρίθηκε ο 22χρονος ομογενής από την Αλβανία, που επίσης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο νεαρός συμμετείχε σύμφωνα με την αστυνομία στον ξυλοδαρμό του ειδικού φρουρού, και τη στιγμή του επεισοδίου του έπεσε το πορτοφόλι του, με την ταυτότητά του, κοντά στον τραυματία αστυνομικό. Το βρήκε δικυκλιστής της ομάδας ΔΡΑΣΗ και λίγες ώρες αργότερα που ο 22χρονος πήγε να δηλώσει κλοπή στο Α.Τ Ν. Σμύρνης συνελήφθη.

Άλλοι δύο που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Σχετικό Άρθρο: Ν. Σμύρνη: Στο φως διάλογοι μέσω κινητών με κάποιους από τους κατηγορούμενους για τα επεισόδια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος