Επίθεση με βόμβες μολότοφ έξω από το σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη (vid)

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων στην οδό Βουλγαροκτόνου 74 στα Εξάρχεια, έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Οι άγνωστοι έριξαν περί τις 15 βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά σε δύο αυτοκίνητα. Επιτόπου έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε. Είναι η δεύτερη φορά που το σπίτι του υπουργού Επικρατείας γίνεται στόχος επίθεσης.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στην εμπρηστική επίθεση, έκανε λόγο για συνεχιζόμενη στοχοποίηση στο πρόσωπό του και για εγκληματική ενέργεια ενάντια στον ίδιο και την οικογένειά του. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν προτίθεται να μετακομίσει από τα Εξάρχεια, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Δεν το συζητώ. Αυτό θα σήμαινε υποχώρηση από τις αρχές και τον τρόπο ζωής που έχω επιλέξει».

Την επίθεση καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του: “Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία. Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι “επαναστάτες” ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή, τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η ΝΔ με δήλωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Α. Φλαμπουράρη “όπως σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας”. “Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές «ευαισθησίες» και αντιδράσεις στα φαινόμενο βίας, θερίζουν σήμερα θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια”, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Η νέα βομβιστική επίθεση στην οικία του Αλ. Φλαμπουράρη αποτελεί αναμφίβολα εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια με περίεργους σκοπούς σε “πονηρούς καιρούς”. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απόπειρες εκφοβισμού κυβερνητικών στελεχών και πολιτικών προσώπων. Τα σχέδια των όποιων φυσικών και ηθικών αυτουργών θα πέσουν στο κενό», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την τρομοκρατική επίθεση.

Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του τονίζει: “Κάθε προσπάθεια επιβολής στον άλλο με τον φόβο και τη βία πρέπει να αντιμετωπίζεται σταθερά, διαρκώς και χωρίς υπαναχωρήσεις ή άλλες πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Και όχι αλλά καρτ . Οι τρομοκράτες είτε απειλούν αντιπάλους είτε φίλους είναι πάντα απέναντι από τη Δημοκρατία”.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, καταδικάζοντας την χτεσινοβραδινή εμπρηστική επίθεση στην οικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Eίναι αυτονόητη η καταδίκη της δεύτερης κατά σειρά εμπρηστικής ενέργειας εναντίον του συναδέλφου βουλευτή και υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη και της οικογένειας του… Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά βεβαίως, ούτε κωφεύει, ούτε σιωπά».

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση, αναφέροντας σε σχόλιό του ότι “αυτές οι ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν προβοκατόρικα και να χρησιμοποιούνται για τη συκοφάντηση και την ενοχοποίηση των εργατικών – λαϊκών αγώνων”.

Πηγή ΕΡΤ1 – Ρεπορτάζ Γ. Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος