Επίθεση ακροδεξιών κατά μελών της ΚΝΕ: “Κοινά” τα πρόσωπα στα περιστατικά, λέει αυτόπτης μάρτυρας

Σε 16 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι εναντίον μελών της ΚΝΕ, στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερα άτομα.

“Ήταν δολοφονική η επίθεση. Ήρθαν με βαριές αλυσίδες, λοστάρια και τέιζερ 15 άτομα να επιτεθούν αναίτια σε πλήθος, σε μια πλατεία μέρα με μεσημέρι με απλό κόσμο, όπου υπήρχαν και παιδιά. Κάνεις δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει διαφορετικά” είπε στην ΕΡΤ η Ελιζα αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Η ίδια έκανε λόγο για άτομα γνωστά από τον φασιστικό χώρο και επισήμανε πως δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά. “Το έχουν αποδείξει τις τελευταίες μέρες ενώ και τα πρόσωπα στις διάφορες επιθέσεις είναι κοινά. Μόνο μαθητές δεν είναι” σημείωσε.

“Όλα αυτά τα περιστατικά γίνονται για να καλλιεργηθεί ο φόβος. Στοχοποιούν πολίτες που διεκδικούν, παιδιά πρωτοπόρα σε σχολεία, αλλά τελικά αυτοί είναι που φοβούνται. Ο κόσμος πρέπει να πεισμώσει και με το δικό του τον αγώνα και να τους καταδικάσει” είπε και καταλόγισε ευθύνες στην αστυνομία για τη στάση της μέχρι τώρα.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν βάλει στο κάδρο ομάδες με ακροδεξιά δράση και ναζιστική φρασεολογία στη Θεσσαλονίκη. Στο μεγεθυντικό φακό δέκα ομάδες με χίλια μέλη.

Το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των κουκουλοφόρων, οι οποίοι αμέσως μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκαν και πρόκειται για μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος