«Επιστροφή» σε τζάκια και σόμπες – Πολλά νοικοκυριά αλλάζουν μέθοδο βασικής θέρμανσής (video)

Η ενεργειακή κρίση έχει εκτοξεύσει στα ύψη τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών. Το ράλι ανατιμήσεων σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, οδηγεί πλέον χιλιάδες νοικοκυριά προς τα καυσόξυλα και το πέλλετ.

Πολλοί νέοι πελάτες επισκέπτονται την οικογενειακή επιχείρηση πώλησης καυσόξυλων και πέλλετ της κύριας Άννας Άννα Αραπιάν, αφού φέτος επέλεξαν να θέσουν ξανά σε λειτουργία τα τζάκια τους ή τις σόμπες τους. Όπως αναφέρει στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» οι τιμές στην καύσιμη ύλη έχουν αυξηθεί αρκετά φέτος, αλλά εκείνοι έχουν απορροφήσει τις ανατιμήσεις διατηρώντας τις περσινές.

Από την άλλη, όπως μας λέει η Αγγελική Σαββόπουλου, διευθύντρια επιχείρησης κατασκευής τζακιών και ειδών θέρμανσης, πολύ μεγάλη αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην μετατροπή των παραδοσιακών τζακιών ως μέσο κεντρικής θέρμανσης.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν για θέρμανση υγραέριο, τζάκια βιοαιθανόλης όσο και τα ηλεκτρικά τζάκια. Αν συνυπολογίσουμε πως τα καυσόξυλα, είναι οικονομικότερα από το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο ή το ρεύμα που καταναλώνουν άλλες συσκευές θέρμανσης.

Τα ενεργειακά τζάκια ξύλου, βιοαιθανόλης, αερίου ή ηλεκτρικό, μπορούν να συνδεθούν ακόμα και με την κεντρική θέρμανση! Τζάκια και σόμπες αποτελούν εξαιρετική λύση θέρμανσης συνδυάζοντας ζεστασιά, οικονομία και… ρομαντισμό.

Πάντως αυτό που πρέπει να γίνεται απαρέγκλιτα κάθε χρόνο είναι ο καθαρισμός της καμινάδας, αφού η συντήρησή της σχετίζεται με την σωστή και αποδοτικότερη λειτουργία και ασφάλεια του τζακιού ή της σόμπας!

Ρεπορτάζ: Νία Αβδελλή | Από τις Έξι | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος