Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στις δομές υγείας των νησιών Σύρου, Νάξου και Μυκόνου

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της στις δομές υγείας της χώρας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα μετέβη την Τετάρτη 20/7 στην Σύρο, Νάξο και Μύκονο, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κο Χρήστο Ροϊλό.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, αναφέρεται πως: «Η Αναπληρώτρια Υπουργός κα Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε αρχικά το Δημαρχείο Σύρου όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο κο Νίκο Λειβαδάρα και τον Βουλευτή Κυκλάδων κο Φίλιππο Φόρτωμα. Έπειτα, η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου και περιηγήθηκε στους χώρους του.

Συγκεκριμένα είδε τα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το Τμήμα Αιμοδοσίας, το Αιματολογικό, Μικροβιολογικό, Καρδιολογικό, Παιδιατρικό, Μαιευτικό Τμήμα, την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, τα Χειρουργεία, την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθώς και τους θαλάμους ασθενών. Ακολούθησε σύσκεψη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κο Μιχαήλ Ζουλουφό, τους βουλευτές Κυκλάδων κο Φίλιππο Φόρτωμα, κα Κατερίνα Μονογυιού, τον Διευθυντή της Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Διοικητικής υπηρεσίας, καθώς επίσης και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Δόθηκε έμφαση στις 3 μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού που θα προκηρυχθούν άμεσα για το Νοσοκομείο, αλλά και τα κίνητρα που προβλέπονται με τη νεα διάταξη για τις μετακινήσεις των γιατρών στα νησιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Αναπληρώτριας Υπουργού, το Νοσοκομείο επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β‘ καθώς και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων κα Παναγιώτα Βούλγαρη.

Στην συνέχεια, η κα Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Νάξου, όπου την υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Νάξου κος Δημήτρης Λιανός και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου και Καλλίτσα Φραγκίσκου. Η Αναπληρώτρια Υπουργός συζήτησε επίσης με τον Διευθυντή της Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Διοικητικής Υπηρεσίας, τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, σχετικά με τις βελτιώσεις που χρειάζεται να γίνουν για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στο νησί, παρουσία της κας Κατερίνας Μονογυιού.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε τους χώρους του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, το Ακτινολογικό Τμήμα, την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθώς και τους θαλάμους ασθενών και συνεχάρη το Νοσοκομείο για το ανεπτυγμένο δίκτυο τηλεϊατρικής.

Τέλος, η κα Γκάγκα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Μυκόνου μαζι με την κα Κατερίνα Μονογυιού, την Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας κα Ντίνα Σαμψούνη και τον Δήμαρχο Μυκόνου κο Κωνσταντίνο Κουκά. Και εκεί περιηγήθηκε όλους τους χώρους και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έγινε εκτενής συζήτηση τόσο για την αναβάθμιση της δομής όσο και για τα κίνητρα για το προσωπικό. Η επίσκεψη και στις 3 δομές υγείας ήταν πολύ ουσιαστική, και βέβαια η στήριξη του υπουργείου σε όλες τις δομές είναι δεδομένη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος