Επίσκεψη Μ. Γκάγκα – Δ. Μιχαηλίδου στην Άμφισσα

Κοινή επίσκεψη στην Άμφισσα πραγματοποίησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. ΗΜίνα Γκάγκακαι η Δόμνα Μιχαηλίδου είχαν συνάντηση με τοπικούς φορείς, στο Κεντρικό Δημαρχείο της Άμφισσας, για θέματα που άπτονται της Υγείας, της Πρόνοιας και της Απασχόλησης.

Όπως τόνισε η Μίνα Γκάγκα: «Είναι σαφής η βούλησή μας να στηρίξουμε το νοσοκομείο της Άμφισσας. Ήδη το δυναμικό του νοσοκομείου έχει ενισχυθεί με 11 μόνιμους και επικουρικούς γιατρούς και 50 μόνιμους και επικουρικούς νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ αναμένεται και η πλήρωση των νέων θέσεων που έχουν ήδη προκηρυχθεί. Ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους του νοσοκομείου που ήταν σήμερα εδώ αλλά και όλο το προσωπικό για την καθημερινή προσπάθειά του. Παράλληλα, θέλω να σημειώσω πως προχωρούμε σε όλες τις ενέργειές που χρειάζονται για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας φροντίζουμε για όλες τις δομές ΑμεΑ στην περιοχή».

H Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες – πρότυπα καλών πρακτικών, όπως εκείνη του Θεραπευτηρίου Ιτέας, της Εστίας Άγιος Νικόλαος στο Γαλαξίδι και στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Δελφών. Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε: “Σίγουρα ο Νομός Φωκίδας θα μπορούσε να είναι ένας Νομός πρότυπο σε ό,τι αφορά στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε το μέλλον της Πρόνοιας, των κοινωνικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα εκείνων των ανοιχτής φροντίδας. Ως Πολιτεία, οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τα άτομα με αναπηρία, τις γιαγιάδες, τους παππούδες και τα παιδιά μας. Αυτό κάνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Κατά την επίσκεψή μας στο Νομό Φωκίδας, διαπιστώσαμε προσπάθειες που αποτελούν αληθινά πρότυπα καλών πρακτικών και που αξίζει να τις στηρίξουμε και να τις αναδείξουμε. Με πολύ μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι με την πλειοψηφία των ανθρώπων της κοινωνικής πρόνοιας μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: Μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου καμία και κανένας δεν μένει πίσω”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος