Επίορκοι αστυνομικοί σε γιγαντιαίο κύκλωμα παράνομων εγγράφων «ελληνοποίησης» – 20 προσαγωγές (video)

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα, το οποίο εξέδιδε παράνομες αστυνομικές ταυτότητες και άδειες παραμονής στη χώρα. Σε χρηματοκιβώτιο στο γραφείο του διοικητή αστυνομικού τμήματος βρέθηκαν 320.000 ευρώ, ενώ και άλλοι αστυνομικοί συγκαταλέγονται στους προσαχθέντες.

Τέσσερις αστυνομικοί από τους «αδιάφθορους» συνόδεψαν χθες το πρωί τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας στο γραφείο του και εντόπισαν σε χρηματοκιβώτιο το οποίο παραβίασαν με ηλεκτρικό τροχό, 320.000 ευρώ, τα οποία έβαλαν μέσα σε μαύρη σακούλα σκουπιδιών και τα μετέφεραν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στο Μαρούσι.

Το ίδιο κλιμάκιο σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πήρε από το ίδιο Τμήμα Ασφαλείας, και 16 φακέλους με αντίστοιχες περιπτώσεις έκδοσης ταυτοτήτων.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει προσαχθεί και η σύζυγος του διοικητή, η οποία εργάζονταν στο παρελθόν στο γραφείο ταυτοτήτων του τμήματος, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει συλληφθεί.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 20 άτομα από τους οποίους οι 9 είναι αστυνομικοί, ένας πολιτικός υπάλληλος της αστυνομίας, απόστρατοι αστυνομικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ, και ιδιώτες.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, υπολογίζεται ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση, ανέρχεται σε τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000,00 €).

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Διοικητή και τα στελέχη της Υπηρεσίας των Εσωτερικών Υποθέσεων τη συνέχιση των ερευνών και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με σκοπό οι ένοχοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισκέφθηκε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και ενημερώθηκε για την πορεία της έρευνας και στις 4 το απόγευμα θα κάνει δήλωση για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρχαν περιπτώσεις που πελάτες του κυκλώματος για να εξασφαλίσουν γνήσια ταυτότητα είχαν πληρώσει και 50.000 ευρώ.

Ανάμεσα στα άτομα του πήραν την ελληνική υπηκοότητα, ήταν και σεσημασμένοι Αλβανοί κακοποιοί.

Το κύκλωμα είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στην επαρχία, και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, συνελήφθη γυναίκα αστυνομικός που υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της Βοιωτίας και εξέδιδε ταυτότητες σε ενδιαφερόμενους πελάτες.

Οι έρευνες των αδιάφθορων επικεντρώθηκαν σε αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας, στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, τα Ανω Λιόσια, την Ομόνοια, την Καλλιθέα, τους Αμπελόκηπους, τη Γλυφάδα και το Δίστομο Βοιωτίας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος