Επικρίσεις και αλληλοκατηγορίες στο συμβούλιο των αρχηγών (vid)

Έκλεισε και επισήμως το θέμα της συναίνεσης στο χθεσινό συμβούλιο των αρχηγών, οι οποίοι αναγνώρισαν μεν την κρισιμότητα των θεμάτων που έθεσε ο πρωθυπουργός, διαφώνησαν ωστόσο στην αντιμετώπιση και τους χειρισμούς. Η επόμενη μέρα βρίσκει όλες τις πλευρές να επιδίδονται σε πόλεμο ανακοινώσεων επιρρίπτοντας ευθύνες σε αλλήλους για το αδιέξοδο των συνομιλιών.

Η Προεδρία με ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα κοινό όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης , η αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να επιτευχθεί με τη μεγαλύτερη συναίνεση και ότι το ασφαλιστικό πρέπει να λυθεί χωρίς περαιτέρω μειώσεις συντάξεων.

Ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ότι τορπίλισαν τη διαδικασία.

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει κάνει γνωστές τις κόκκινες γραμμές της και καλεί την κυβέρνηση να βρεί μόνη λύση στα αδιέξοδα που η ίδια -όπως λέει- δημιούργησε», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να μας βγάλει από το τέλμα» σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση.

Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μίλησε για ένα αποτυχημένο συμβούλιο των μνημονιακών αρχηγών.

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας από την Έκθεση για τους αγώνες των ναυτεργατών στον Πειραιά, έκανε λόγο για διάλογο -παρωδία.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος