Έκλεισε και επισήμως το θέμα της συναίνεσης στο χθεσινό συμβούλιο των αρχηγών, οι οποίοι αναγνώρισαν μεν την κρισιμότητα των θεμάτων που έθεσε ο πρωθυπουργός, διαφώνησαν ωστόσο στην αντιμετώπιση και τους χειρισμούς. Η επόμενη μέρα βρίσκει όλες τις πλευρές να επιδίδονται σε πόλεμο ανακοινώσεων επιρρίπτοντας ευθύνες σε αλλήλους για το αδιέξοδο των συνομιλιών.
Η Προεδρία με ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα κοινό όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης , η αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να επιτευχθεί με τη μεγαλύτερη συναίνεση και ότι το ασφαλιστικό πρέπει να λυθεί χωρίς περαιτέρω μειώσεις συντάξεων.
Ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ότι τορπίλισαν τη διαδικασία.
«Ο βασιλιάς είναι γυμνός», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει κάνει γνωστές τις κόκκινες γραμμές της και καλεί την κυβέρνηση να βρεί μόνη λύση στα αδιέξοδα που η ίδια -όπως λέει- δημιούργησε», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να μας βγάλει από το τέλμα» σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση.
Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μίλησε για ένα αποτυχημένο συμβούλιο των μνημονιακών αρχηγών.
Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας από την Έκθεση για τους αγώνες των ναυτεργατών στον Πειραιά, έκανε λόγο για διάλογο -παρωδία.
Πηγή: ΕΡΤ1
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος