Επικρίσεις Α. Σαμαρά για τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση

Νέα δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Καστοριά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά την ομιλία του στην προσυνδιάσκεψη του κόμματος ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η χώρα απειλείται σήμερα με επιστροφή στη δραχμή απειλείται σήμερα και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κορόιδεψαν» τον κόσμο, τον «εξαπάτησαν», τον «παραπλάνησαν και οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή απομόνωση».

«Όποιος έχει μέσα του τη θεωρία της δραχμής δεν θα περάσει, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θέλει έξοδο από το ευρώ», είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως κάποιοι λένε ότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ. Οι εκλογές δεν δίνουν διέξοδο, γιατί δεν τις αντέχει η χώρα, αλλά η ΝΔ δεν τις φοβάται.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ εξέφρασε την εκτίμηση ότι έρχεται ένα αναγκαστικό νέο Μνημόνιο, ένα τρίτο πρόγραμμα λιτότητας, που θα είναι «φοροκαταιγίδα». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει προκαλέσει «ασφυξία» στην αγορά και με την «τάχα υπερήφανη» διαπραγμάτευση ο «λογαριασμός του Τσίπρα» για τον ελληνικό λαό είναι 800 εκατ. ευρώ τον μήνα. Παρατήρησε ότι επικρατούν ανασφάλεια, αβεβαιότητα, αγωνία και σύγχυση.

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον πρωθυπουργό σε εθνική συνεννόηση, «αν θέλει και μπορεί να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες και τα βαρίδια». Για τη Ν.Δ. είπε ότι εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την επιστροφή στη σταθερότητα και την ανάπτυξη με σταδιακή μείωση της φορολογίας.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος