Επιχείρηση “Πάσχα στην Πόλη” – Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε διόδια & ΚΤΕΛ (video)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι στους σταθμούς των διοδίων και των ΚΤΕΛ για την αποφυγή των άσκοπων διαπεριφερειακών μετακινήσεων εν όψει Πάσχα.
Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι και στα λιμάνια για να αποτραπούν οι αδικαιολόγητες μετακινήσεις προς τη νησιωτική χώρα, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Τα μέτρα επιθεώρησε νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μικρή ήταν η ουρά των αυτοκινήτων το μεσημέρι στα διόδια Ελευσίνας ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι. Αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε στους δρόμους της Αθήνας, ελάχιστα τα αυτοκίνητα στην Καβάλας ίσως και λιγότερα από χθες. Γύρω στους 200 είναι οι οδηγοί που υποχρεώθηκαν σε αναστροφή το τελευταίο 24ωρο και στις δυο εξόδους της πρωτεύουσας, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα. Ως προς τα οχήματα που έφυγαν χθες υπολογίζονται στις 30.000 ενώ επέστρεψαν 33.000 γεγονός που σημαίνει ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν οδηγοί που είχαν κάποια δουλειά εκτός του νομού Αττικής. Οι αξιωματικοί της Τροχαίας τονίζουν ότι οι έλεγχοι δεν θα μειωθούν τόσο σε διόδια όσο και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ και των τρένων ενώ να σημειωθεί ότι ο κόσμος συμμορφώνεται στη συντριπτική του πλειονότητα.

Ελεγχοι διεξάγονται και στο λιμάνι του Πειραιά από τα πληρώματα των πλοίων ενώ πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να ταξιδέψουν χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης επιθεώρησε την τήρηση των μέτρων σε συγκεκριμένο πλοίο στον Πειραιά για τις μάσκες και τις αποστάσεις στο εσωτερικό του, αλλά και στο λιμάνι σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται για τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Ο κ. Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρέπει όλοι και όλες  να τηρήσουν με συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Από το Σάββατο μέχρι και σήμερα παραπάνω από 300 πολίτες αναγκάστηκαν να πάρουν τις βαλίτσες  και να φύγουν από το λιμάνι.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς, Χαρά Γιαννοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος