Επέτειος Πολυτεχνείου: Δεν άφησαν τη διακοινοβουλευτική επιτροπή να καταθέσει στεφάνι

Ένταση επικράτησε έξω από το Πολυτεχνείο, λίγο μετά τις 8:30 όταν ο β΄αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου και ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης εκ μέρους της διακοινοβουλευτικής επιτροπής πήγαν να καταθέσουν στεφάνι. Ομάδα ατόμων, πιθανότατα φοιτητές, αντέδρασαν στην παρουσία τους και δεν τους επέτρεψαν να μπουν και πέταξαν το στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων στο πεζοδρόμιο.

Επέτειος Πολυτεχνείου: Δεν άφησαν τη διακοινοβουλευτική επιτροπή να καταθέσει στεφάνι
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου σε δηλώσεις του τόνισε ότι πως «ο αγώνας κατά της δικτατορίας ήταν υπερκομματικός, δεν είχε πολιτικό χρώμα, ήταν αγώνας για κοινωνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ελλάδα. Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο».

«Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την αστείρευτη δύναμη του ελληνικού και τη θέλησή του για ελευθερία και αυτοδιάθεση για την δημοκρατία. Αυτή η δύναμη είναι ζωντανή πάντα και να συνεχίσει να είναι ο φύλακας της αυτοδιάθεσης της χώρας μας. Τα παιδιά πάντοτε δείχνουν το δρόμο, το έδειξαν τότε και πάντοτε πρέπει να τα ακούμε, παντοτε όμως πρέπει συνολικά να αποφασίζουμε με τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός. Αυτόν τιμούμε αυτόν υπηρετούμε», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος