Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Φρούριο η Αθήνα με 4.000 αστυνομικούς – Κλειστός ο σταθμός μετρό «Πανεπιστήμιο»

Array

Σε φρούριο μετατρέπεται σήμερα η Αθήνα με πάνω από 4.000 αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών να αναπτύσσονται στο κέντρο λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα δίνουν τα drones και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, ενώ σε επιφυλακή θα είναι και τα υδροφόρα οχήματα, για στοχευμένες ρίψεις νερού όπου κι εάν χρειαστεί. Τα μέτρα θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με αυτά για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα.

Η τροχαία θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενώ θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας σε Αθήνας και Θεσσαλονίκη. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Εξάλλου, ο σταθμός της Γραμμής 2 του Μετρό «Πανεπιστήμιο» έχει ήδη κλείσει από τις 9:00 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Πορείες στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 12.00 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Πορείες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονικη

Δύο είναι οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις για σήμερα (6/12) στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Και οι δύο θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Καμάρας και στη συνέχεια αναμένονται πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στις 12.00 υπάρχει κάλεσμα από τους φοιτητικούς συλλόγους ενώ στις 18.00 από μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος