Επεκτείνεται ο φράχτης στον Έβρο: Ποια τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά και το χρονοδιάγραμμα

Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο αναμένεται να είναι έτοιμη στους επόμενους 10 μήνες και θα κοστίσει περίπου τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η περιοχή όπου θα επεκταθεί ο φράχτης ξεκινά από τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου και εκτείνεται ως την Κορνοφωλιά Σουφλίου, σε έκταση 35 χιλιομέτρων.

Τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά του φράχτη αποτελούν το νέο τεχνητό εμπόδιο ύψους 5 μέτρων, πακτωμένο στο έδαφος σε βάθος 6 μέτρων,η κατασκευή 7 αντιβαλιστικών παρατηρητηρίων με θωρακισμένες καμπίνεςαναβάθμιση των υπάρχοντων 4 φυλακίων και 4 παρατηρητηρίων του Στρατού, η διαμόρφωση οδών επιτήρησης και συντήρησης των εμποδίων, η κατασκευή θυροφραγμάτων, ηκατασκευή νέου κτιρίου 300 τ.μ για τον εξοπλισμό φύλαξης συνόρων και η επισκευή υφιστάμενων κτιριακών υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισφράγισε την επέκταση του φράχτη, χαρακτηρίζοντάς την εθνική αναγκαιότητα.

«Η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. Η κατασκευή αποτελεί εθνική επιταγή αλλά και λαμπρό παράδειγμα του κράτους που θέλουμε», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η στάση του συνιστά εθνική εξαίρεση, από τον Πόρο Φερών Έβρου, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του φράχτη στα σύνορα του Έβρου.

Από τον ακριτικό Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστειλε μήνυμα σε όσους συνεχίζουν να «εργαλειοποιούν» το μεταναστευτικό. «Τα συνορά μας είναι απαραβίαστα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ και σε κανέναν να μπαίνει με παράνομο τρόπο στην πατρίδα μας» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Δημήτρης Σταματάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος