Επεισόδια στα κέντρο της Αθήνας μετά τα συλλαλητήρια – Έγιναν 10 προσαγωγές

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 15:00 στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία με την αστυνομία να κάνει χρήση κρότου λάμψης. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Ένταση κι επεισόδια λίγο μετά τη 1.30 και στο Σύνταγμα και ενώ το μεγαλύτερο μέρος των συλλαλητηρίων είχε σχεδόν ολοκληρωθεί ειρηνικά. Ξεκίνησαν στο κάτω μέρος της πλατείας και στην συνέχεια επεκτάθηκαν και στο πάνω μέρος της με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ να απαντούν με χημικά και κρότους λάμψης.

Η ένταση μεταφέρθηκε γρηγορα και στην οδό Πανεπιστημίου όπου ομάδες κουκουλοφόρων έβαλαν φωτιές σε κάδους, έσπασαν φανάρια και επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα.

Στην οδό Ακαδημίας κουκουλοφόροι έσπασαν με βαριοπούλα αυτοκίνητα, ανάμεσα σε αυτά και το συνοδευτικό αυτοκίνητο της ασφάλειας της Ολγας Γεροβασίλη– χωρις διακριτικά- όπου τραυματίστηκε ελαφρά ο αστυνομικός ασφαλείας της.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 προσαγωγές ατόμων, 6 από τους προελέγχους και 4 από τα επεισόδια.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου όταν oμάδα κουκουλοφόρων προκάλεσαν πεταξαν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις ,στο ύψος του ΟΣΕ, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων.Οι άγνωστοι έριξαν μπογιές και στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

Πηγές: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Μαζικές πορείες – Επεισόδια μετά το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος