Επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών στο Βερολίνο – Τραυματισμοί και 89 συλλήψεις

Σύνοψη
  • Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, ο ένας σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και δύο φέρουν βαριά τραύματα.

Συμπλοκές μεταξύ φιλάθλων σημειώθηκαν στο Βερολίνο, όπου βρίσκονται λόγω της διεξαγωγής του final four της Euroleague στο μπάσκετ, oπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, χωρίς όμως οι αρχές να έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητα των συμπλεκομένων, εάν πρόκειται για συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων ή όχι. Για συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων κάνει λόγο η Berliner Zeitung.

Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, ο ένας σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και δύο φέρουν βαριά τραύματα. Η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις.

Όπως αναφέρει το www.ertsports.gr: «Η πυροσβεστική της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με τον βαρύ τραυματισμό ενεός φιλάθλου, που ήρθε να παρακολουθήσει το Final Four της Euroleague.

Σύμφωνα με αυτήν, ένας άνθρωπος κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του μετά από τραύματα που αποκόμισε κατά τη διάρκεια συμπλοκής στον σταθμό μετρό Prenzlauer Allee, ενώ δύο ακόμη είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού συνεπλάκησαν σε στάση μετρό, με την ανακοίνωση να μην αποσαφηνίζει εάν πρόκειται για το ίδιο περιστατικό – αν και είναι σαφές πως οι ομοιότητες είναι τεράστιες.
Σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της γερμανικής πρωτεύουσας, συνολικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δώδεκα άτομα, με τα εννέα να φέρουν ελαφρά τραύματα».

https://x.com/DonnieBrasco18/status/1794478500742660265

Ακολούθως με νεότερη ανάρτηση του www.ertsports.gr επισημαίνεται πως: «Δυστυχώς οι πληροφορίες, που έρχονται από τη Γερμανία, δεν είναι ευχάριστα, αφού οι συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ήταν πολλές, ενώ υπήρχαν και ρόπαλα.

Όπως αναφέρει η Berliner Zeitung σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε σήμερα, το πρωί επιβεβαιώνεται πως οι συγκρούσεις ήταν μεταξύ φιλάθλων ομάδων μπάσκετ, καθώς η ανακοίνωση της πυροσβεστικής το άφηνε ανοιχτό αυτό.

Μεταξύ άλλων λοιπόν οι Γερμανοί αναφέρουν πως συμμετείχαν περίπου 60 άτομα, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να αναφέρει πως χρησιμοποιήθηκαν μπαστούνια του μπέιζμπολ και ρόπαλα σαν όπλα, κάτι αρκετά σοκαριστικό. Θυμίζουμε πως ένας φίλαθλος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Βερολίνου, λόγω των επεισοδίων».

Στο αγωνιστικό σκέλος, ώρα τελικού για τον Παναθηναϊκό, καθώς απόψε στις 9μμ αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague στο Βερολίνο, με στόχο την κατάκτηση του 7ου τίτλου στην ιστορία του. Στις 6μμ ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φενερμπαχτσέ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος