Εορτασμός της 25ης Μαρτίου: Κορύφωση των εκδηλώσεων με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με τη μεγάλη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Αυτήν την ώρα τελείται η πανηγυρική επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Στις 11:00 θα ξεκινήσει η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το εναρτήριο λάκτισμα για τις εκδηλώσεις της επετείου δόθηκε εθιμοτυπικά λίγο μετά τις 6 το πρωί με 21 κανονιοβολισμούς από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Για τις ανάγκες της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ θα υπάρχουν και τροποποιήσεις στη λειτουργία του μετρό και του τραμ.

Ν. Δένδιας: Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου συνιστά ευκαιρία ιστορικής και εθνικής ενδοσκόπησης

Η Θεσσαλονίκη τιμά την 25η Μαρτίου – Κλειστοί δρόμοι για τη μαθητική παρέλαση

Κορύφωση των εκδηλώσεων και στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου, με τη μαθητική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου με κατάληξη τον Λευκό Πύργο.

Η μαθητική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12.15 και θα συμμετάσχουν επίσης πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα. Θα προηγηθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεου, ενώ στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος