ΕΟΦ: Προσοχή σε e-shop με προϊόντα κατά της τριχόπτωσης τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί

Array

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στη διακίνηση προϊόντων μέσω της ιστοσελίδας, https://www.goldhair.gr, με δραστική ουσία τη μινοξιδίλη, μόνη της ή σε συνδυασμό με κετοκοναζόλη, με ένδειξη για τη θεραπεία της τριχόπτωσης τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες και τη θεραπεία μυκητιάσεων και λοιμώξεων που επηρεάζουν το τριχωτό της κεφαλής.

Τα προϊόντα αυτά δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας φαρμάκων από τον ΕΟΦ και ως εκ τούτου δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Εκτός από την αναφερόμενη ιστοσελίδα, διαφημίζονται στο κοινό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook (goldhair.gr), Ιnstagram (goldhair.gr) και Υοutube (Goldhair Τριχόπτωση;; -Αραιωση;; Τελος!).

ΕΟΦ: Προσοχή σε e-shop με προϊόντα κατά της τριχόπτωσης τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί

Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθoυν στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος