ΕΟΔΥ: Νέος τρόπος υπολογισμού στοιχείων της πανδημίας (video)

Με νέο τρόπο θα παρουσιάζονται στοιχεία της πανδημίας από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Οι αλλαγές αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα στην ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, ώστε να αποτυπώνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα.

Όπως ενημέρωσε ο ΕΟΔΥ, από την προσεχή εβδομάδα θα καταγράφεται το ποσοστό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών στο σύνολο των εμβολιασμένων και στο σύνολο των ανεμβολίαστων.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης απηύθυνε έκκληση να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου όσοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από την 2η δόση ή δύο μήνες από το μονοδοσικό εμβόλιο, καθώς ελληνική μελέτη που βασίζεται στην επεξεργασία των στοιχείων του ΕΟΔΥ δείχνει ότι χάνονται σημαντικά τα επίπεδα της ανοσίας μετά το εξάμηνο.

Σύμφωνα με μελέτη του ΕΟΔΥ, η ενδοσχολική διασπορά του κορονοϊού είναι η μικρότερη της κοινότητας. Το 85% των κρουσμάτων Covid-19 στα παιδιά εντοπίζεται με self-test, ένα πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο, το οποίο ελέγχει την πανδημία στα σχολεία, καθώς αυτά τα παιδιά απομονώνονται και δεν μεταδίδουν τον ιό στους συμμαθητές τους.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος