Κρήτη: Eντοπίστηκε η σορός της 48χρονης στην Αγία Πελαγία – Στους δύο οι νεκροί από τη φονική νεροποντή

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης από την πρωτοφανή κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία Κρήτης, καθώς εντοπίστηκε νεκρή ανοιχτά στον κόλπο και ανασύρθηκε η σορός της. Η άτυχη 48χρονη επέβαινε μαζί με τον 50χρονο που έχασε χθες τη ζωή του στο ίδιο όχημα που παρασύρθηκε από χείμαρρο. Το πτώμα της γυναίκας δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει άλλη ειδοποίηση για αγνοούμενο άτομο, ενώ και κατά δήλωση του συζύγου της πρόκειται για εκείνη.

Την είδηση του εντοπισμού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Αρτοποιός. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στην ΕΡΤ «η σορός εντοπίστηκε στα βράχια σε παρακείμενη παραλία της Αγίας Πελαγίας. Έχει ανασυρθεί, την έχουν περισυλλέξει και θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης. Είναι στο σημείο οι συγγενείς και οι οικείοι της αγνοούμενης που αναζητάμε».

O σύζυγος της αγνοούμενης σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ είπε πως την εντόπισε από μακριά. «Την κρύβανε τα σκουπίδια και δεν φαινόταν. Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Αρχικά νόμιζαν πως είναι μαξιλάρι, αλλά ήταν πολλά τα σκουπίδια. Εγώ επέμενα… Όταν έφτασαν, εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν από την Παντάνασσα», είπε χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ο σύζυγος έχει κληθεί στην Παντάνασσα μαζί με άλλους συγγενείς για την ταυτοποίηση.

Νωρίτερα είχε περιγράψει με συγκλονιστικό τρόπο στην κάμερα της ΕΡΤ, την τελευταία τους επικοινωνία.

Επιπλέον ο εκρπόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Αρτοποιός ενημέρωσε πως από χθες το πρωί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Κρήτη βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής και επιχειρούν σε όλα τα πεδία που θα τους ζητηθεί. Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν πολύ μεγάλα στην Αγία Πελαγία και στη Λυγαριά, όπου έγινε και η διάσωση. «Τελευταία στιγμή βγάλαμε ανθρώπους μέσα από τα αυτοκίνητά τους. Δυστυχώς είχαμε απ΄ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής, την απώλεια ενός άνδρα και μιας γυναίκας».

Η θεομηνία άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές, και κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται ήδη τις πληγείσες περιοχές στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης των πολιτών και αποκατάστασης των ζημιών.

Πώς κινείται η κακοκαιρία

Την ίδια ώρα, κάτοικοι και επιχειρηματίες προσπαθούν να απομακρύνουν από τις ιδιοκτησίες τους τις λάσπες και τα φερτά υλικά που μετέφεραν οι ορμητικοί χείμαρροι, ενώ επί ποδός βρίσκονται συνεργεία της περιφέρειας και των δήμων για τις κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και σε σημεία του Βόρειου Οδικού Αξονα.

Εν τω μεταξύ, η κακοκαιρία έχει επεκταθεί πλέον ανατολικότερα, προς Κάρπαθο, Κάσο, Ρόδο, Χάλκη και Καστελόριζο όπου ήδη σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, με τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να έχουν λάβει μήνυμα από το 112.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος