Έντονος προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της αποψινής κρίσιμης ψηφοφορίας της δεύτερης δέσμης προαπαιτουμένων στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους διαφωνούντες ότι δεν αποδέχεται τις διαφοροποιήσεις, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα μέσω του ISKRA κλιμακώνει τη στάση της καταλογίζοντας στην Κυβέρνηση ευθύνες για μη ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου. Για αναπόφευκτο σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο «διαζυγίου» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «αν σήμερα εξακολουθήσουν να υπάρχουν δύο απόψεις που συγκρούονται σε κυβερνητικό επίπεδο δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι αυτό». Πρόσθεσε δε ότι «ενδεχομένως όταν χρειαστεί να πάμε σε εκλογές», ωστόσο -όπως υποστήριξε- αυτή τη στιγμή προέχει η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο» επισήμανε ότι «η προσπάθειά μας και του πρωθυπουργού είναι να πάμε συντεταγμένα σε μια συζήτηση. Είναι πρωτόγνωρο το γεγονός, μια κυβέρνηση της αριστεράς δημοκρατικά εκλεγμένη να έχει να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα και μια τέτοια πολιτική, που πραγματικά δεν είμαστε σίγουροι ότι οδηγεί σε έξοδο από αυτή την τρομακτική κρίση που περνάει ο λαός. Δε θεωρώ ότι η στάση αρκετών απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες συνθήκες που ζούμε».

Η ρήξη με τους εταίρους, στην παρούσα συγκυρία, θα ήταν μοιραία επιλογή, τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Η στρατηγική του ιστορικού συμβιβασμού αποτελούσε εξαρχής αυταπάτη και η συνέπεια της δεν μπορούσε παρά να είναι μόνο η ήττα της αριστερής στρατηγικής, τόνισε ο Γιάννης Μηλιός. «Αυτό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Και επειδή ποτέ δεν δοκιμάστηκε, η «διαπίστωση» πως «δεν υπήρχε εναλλακτική λύση» πέρα από τη συνθηκολόγηση, είναι άτοπη», σημείωσε.

Τον κίνδυνο να αλλάξει ο χαρακτήρας του κόμματος επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, ενώ ο Κώστας Ήσυχος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε από την πλευρά του ότι δεν ετέθη ζήτημα δημιουργίας κόμματος στην αριστερή πλατφόρμα. Μάλιστα σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ανέφερε ότι υπάρχει ζωή εκτός ευρωζώνης και πως χρειάζεται μια συντεταγμένη και καλά προετοιμασμένη πορεία για να γίνει αυτό, ωστόσο επισήμανε ότι η συζήτηση αυτή να γίνει εντός ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείοντας τη δημιουργία νέου κόμματος.
Από την άλλη, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε ότι ψηφίζοντας όχι σε όλα δεν αναλαμβάνεις καμία ευθύνη, ενώ ο Μανώλης Γλέζος υπογράμμισε ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος