Έντονη κριτική της ΟΕΧΒΕ στο ΠΟΤΑΜΙ για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Σκληρή επίθεση προς τους βουλευτές του Ποταμιού, Σ. Δανέλλη και Γ. Ψαριανό, με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Η λάσπη – τα συμφέροντα και το ποτάμι”, κάνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ) που σημειώνει: “Το νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργήσουν, για τους ποταμίσιους βουλευτές κ. Δανέλλη και κ. Ψαριανό, θεωρείται άρνηση εργασίας”.

Ποιοί είναι όμως οι λόγοι που ανέβηκαν οι τόνοι; Στην ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ αναφέρεται ότι: “Πραγματικά είναι ν’ απορεί κανείς με την εμμονή των συγκεκριμένων βουλευτών που με δεύτερη ερώτησή τους στις 11-6-2015, η πρώτη στις 17-3-2015, επιμένουν να εφαρμοστεί το μνημονιακό σχέδιο για τα ΕΑΣ που προέβλεπε την πλήρη συρρίκνωση της εταιρείας, με κλείσιμο παραγωγικών εργοστασίων.
Στοχοποιούν ιδιαίτερα το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής όλων των διαμετρημάτων πυρομαχικών της Ελευσίνας. Γιατί άραγε !!! Μήπως με την κίνησή τους αυτή παλεύουν να δημιουργήσουν έδαφος για ιδιωτικά συμφέροντα που στοχεύουν στην εκποίηση του οικοπέδου του εργοστασίου, που είναι φιλέτο γης μεγάλης αξίας.
Μπορεί να επιτραπεί απ’ τη σημερινή κυβέρνηση η υλοποίηση τέτοιων σχεδίων σε βάρος μάλιστα της αμυντικής βιομηχανίας ;
Κατηγορούν τους εργαζόμενους για άρνηση εργασίας, χωρίς να αναφέρονται στην πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το δικαίωμά τους να απεργήσουν για νόμιμα δίκαια εργασιακά τους δικαιώματα. Γνωρίζετε, ότι οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ παρόλο που εργάζονται στα πυρομαχικά, δεν τους καταβάλλεται επίδομα επικίνδυνης εργασίας ; Αλλά τι σας νοιάζουν αυτά εσάς, άλλους στόχους εξυπηρετείται !!!
Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά , ότι το συγκεκριμένο κόμμα, ταυτίζεται με συμφέροντα ιδιωτών, εργοδοτών και όχι μόνο, ξεχνώντας μονίμως ότι υπάρχουν και εργαζόμενοι με αυτονόητα δικαιώματα”.

Oι σκληρές εκφράσεις συνεχίζονται, καθώς η ΟΕΧΒΕ τους κατηγορεί πως: “Ψεύδονται ασύστολα, όταν σκοπίμως προσπαθούν να παραπλανήσουν, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι της Ελευσίνας αρνούνται να μετακινούνται στο Λαύριο, για την εκτέλεση της παραγγελίας 40L60. Η παραπληροφόρηση κύριοι, και η προσπάθεια σπίλωσης, αποδεικνύει την προχειρότητα αλλά και την σκοπιμότητα, που ως βουλευτές εξυπηρετείτε, ώστε να επιτύχετε συγκεκριμένους στόχους και φυσικά σε βάρος της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας.
Η πραγματικότητα είναι ότι, οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ Ελευσίνας, εδώ και πολλούς μήνες μεταφέρονται καθημερινά, από τη δυτική Αττική στην ανατολική, για να στηθεί η γραμμή παραγωγής και να παραχθεί το πυρομαχικό 40L60, γιατί είναι οι μόνοι, που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία.
Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι η απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης που με το Αίολο επιχείρημα ότι η τρόικα ζήτησε το κλείσιμο των ΕΑΣ Ελευσίνας, μετέφερε την ήδη πιστοποιημένη γραμμή πυρομαχικού 40L60 από την Ελευσίνα, οπού διέθετε μεγάλες δυνατότητες παραγωγής.
Σήμερα αντιθέτως, πολλές αμφιβολίες υπάρχουν για τις δυνατότητες της νέας γραμμής στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου, εκτός από το υψηλό κόστος, μετακίνησης και πιστοποίησης, τίθεται και το ερώτημα της παραγωγικότητας.
Ζητάτε τη συρρίκνωση της εταιρείας χωρίς να ενδιαφέρεστε για τις γραμμές παραγωγής πυρομαχικών που έχουν ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, τη στιγμή μάλιστα που γειτονική μας χώρα, χρόνο με το χρόνο αναπτύσσεται με μεγαλειώδης ρυθμούς.”

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Η ομοσπονδία απευθυνόμενοι στους βουλευτές του Ποταμιού, επισημαίνει: “Άραγε με ποιες οικονομοτεχνικές μελέτες βασίζεται τις απόψεις σας για το κλείσιμο του εργοστασίου της Ελευσίνας ή με ποιες στρατιωτικές ανάγκες της χώρας μας; Μάλλον είναι κάτι που δεν σας ενδιαφέρει καθόλου κατά τη γνώμη μας!!!

Έντονη κριτική της ΟΕΧΒΕ στο ΠΟΤΑΜΙ για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
Εύλογα ερωτήματα που χρήζουν απάντηση για εσάς είναι άγνωστα

– Που θα γομωθούν τα πυρομαχικά 40Χ53, 40L60, 155MM HE, σε πόσο χρόνο, με ποιο κόστος και με ποια δυναμικότητα παραγωγής;
– Πόσο θα βλάψει την εταιρεία, την ανεξαρτησία εφοδιασμού των Ε.Δ. και την εθνική άμυνα η κατάργηση των γραμμών παραγωγής του ΣΕΕ, το μοναδικό εργοστάσιο σε πρεσαριστές και χυτές γομώσεις πυρομαχικών ;
– Ρωτήθηκαν τα επιτελεία των Ε.Δ. με την κατάργηση συγκεκριμένων γραμμών παραγωγής;
Ή μήπως κάποιοι θέλουν να αγοράζουν τα προϊόντα που βγάζει η Ελευσίνα από το εξωτερικό, όπως έγινε με το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής πυροσωλήνων ;
– Γνωρίζετε ότι το εργοστάσιο του Λαυρίου εξέφρασε αδυναμία να γομώσει το πυρομαχικό 155ΜΜ για το οποίο υπάρχει εξαγωγικό ενδιαφέρον ;
– Επιδιώκετε άραγε, το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων, για να συνεχίζουν τα πάρτυ επιχειρηματίες, προμηθευτές που κατά λάθος ξεχνούσαν «βαλίτσες» σε διάφορα γραφεία, μειζαδόρων καταστρέφοντας συνολικά τη χώρα και όχι μόνο την αμυντική μας βιομηχανία ;
Γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι το ΣΕΕ, διευθύνεται από στέλεχος που ταυτίζεται με τις απόψεις σας, αφού τυγχάνει να καλύπτει και τη θέση του εμπειρογνώμονα του κόμματός σας.
Γνωρίζετε και γνωρίζουμε για τον καταστροφικό του ρόλο, σε βάρος του εργοστασίου που το εγκατέλειψε στην κυριολεξία και σε συνεργασία με την πρώην Διοίκηση, δεν ανανέωση τη βιομηχανική ασφάλεια του εργοστασίου, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει πλαστά λειτουργικά έξοδα προσπαθώντας να δημιουργήσει αρνητική εικόνα όπως κι εσείς συνηγορείτε με την ερώτησή σας, διαχωρίζοντας σκόπιμα, το κόστος λειτουργίας μόνο στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.
Το ΠΟΤΑΜΙ σε πλήρη στράτευση 

Η κυβέρνηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ευτυχώς δεν έχουν ταυτόσημες απόψεις με τους ποταμίσιους βουλευτές και όχι μόνο. Γνωρίζουν ότι η συντήρηση, η αναβάθμιση και η διατήρηση των γραμμών των γομώσεων πυρομαχικών, παραγωγής πυροσωλήνων και άλλων προϊόντων εάν κλείσει το εργοστάσιο της Ελευσίνας, οι σημαντικές δραστηριότητες που θα χαθούν θα είναι σε βάρος της προοπτικής και της ανάπτυξης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας.

Ανταγωνιστικότητα με πλήρη συρρίκνωση κύριοι του ποταμιού δεν γίνεται”.

Πηγή: ΟΕΧΒΕ

Σχετική είδηση στο ert.gr: Ώρα κρίσιμων αποφάσεων για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Νάσος Μπράτσος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος