Έντονη αντίδραση της κυβέρνησης για το πρωτοσέλιδο του “Κυριακάτικου Βήματος”- Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση (vid)

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο από το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο “Βήμα της Κυριακής“, ότι ο πρωθυπουργός του ζήτησε και ο ίδιος αρνήθηκε αλλαγές στο επιτελείο των εφημερίδων του, αλλά και δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας ότι εισαγγελέας δέχθηκε ευθεία παρέμβαση από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Για πρωτοσέλιδα της διαπλοκής έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, για παραλήρημα ο υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ η ΝΔ ζητεί τη διαβίβαση της υπόθεσης στη Βουλή.


Στη ζυγαριά της Θέμιδος μπαίνουν τόσο οι καταγγελίες της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη όσο και κείνες του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

“Υπουργός εκβιάζει Εισαγγελέα!” είναι το πρωτοσέλιδο του “Βήματος της Κυριακής”, το οποίο επικαλείται τις καταγγελίες της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Τσατάνη, όπου κάνει λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναφερόμενη στην δικογραφία Βγενόπουλου την οποία η κα Τσατάνη είχε θέσει στο αρχείο.

“Τη νομική μου άποψη εξέφρασα και τίποτα παραπάνω” ανταπαντά ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος διευκρινίζει ότι σε αυτό το πλαίσιο η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όφειλε να είχε επιστρέψει στον Εισαγγελέα Διαφθοράς την δικογραφία Βγενόπουλου κι ότι ο ίδιος δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφήνει στην αναφορά της να εννοηθεί ότι απο την ημέρα που της ανατέθηκε η υπόθεση Βγενόπουλου ξεκίνησαν και οι πιέσεις ώστε να εγκαταλείψει την υπόθεση, επικαλούμενη μάλιστα και τηλεφωνικές συνομιλίες με τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους”.

Τόσο η αναφορά Τσατάνη όσο και η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή.

Στην ΝΔ χαρακτηρίζουν σοβαρές τις αποκαλύψεις του “Κυριακάτικου Βήματος” κάνοντας λόγο για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζει: “ουδείς πείθεται. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει τη χειραγώγηση και τρομοκράτηση της Δικαιοσύνης. Και προειδοποιεί: Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην οποία υπογραμμίζεται ότι είναι πρόσφατες οι δημόσιες απειλές του περί δήθεν δικαστικού πραξικοπήματος. Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι γνωστό ότι και κατά το παρελθόν έβαζε το “δεξί” τότε χέρι του με παρόμοιο τρόπο.

Αντίδραση υπήρξε και από το Ποτάμι. Σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει “οι απροκάλυπτες κυβερνητικές παρεμβάσεις, που παραβιάζουν το σύνταγμα, τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικό καθεστώς και όχι σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου”.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1- vima.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος