Ένθετο Υγεία: Πιλοτικό κέντρο τραύματος επιπέδου Ι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου των νέων από 5 έως 29 ετών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα τραύματα από τροχαία σύγκρουση μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή και μόνιμη αναπηρία.

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών τραύματος στην Ελλάδα, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μετατρέπεται σε Πιλοτικό Κέντρο Τραύματος επιπέδου Ι. Στόχος η παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας και την διασφάλιση της επιβίωσης του Έλληνα τραυματία.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Εγκαύματα. Η 4η σοβαρότερη αιτία τραυματισμού


Τα εγκαύματα αποτελούν μία από τις πιο συχνές και καταστροφικές μορφές τραυματισμού. Οι ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα απαιτούν άμεση και εξειδικευμένη φροντίδα με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί η νοσηρότητα και η θνητότητά τους.
Η καταστροφή που προκαλείται από το εγκαυματικό τραύμα δεν επηρεάζει μόνο την επιφάνεια του δέρματος, αλλά και όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Παγκοσμίως το έγκαυμα είναι η 4η αιτία τραυματισμών μετά από τη σύγκρουση μηχανοκίνητων οχημάτων, τις πτώσεις και τη βία. Υπολογίζεται πως η συχνότητα του συνόλου των εγκαυμάτων στις δυτικές χώρες ανέρχεται περίπου σε 20/100.000 κατοίκους. Στις αναπτυσσόμενες χώρες το σύνολο των εγκαυματιών φθάνει τους 50/100.000 κατοίκους. Η συχνότητα εμφάνισης των εγκαυμάτων διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία καθώς το 67% των εγκαυμάτων συμβαίνει σε ηλικίες 16-64 ετών. Το 43-48% των εγκαυμάτων συμβαίνει στο χώρο του σπιτιού, το 15-30% στο δρόμο και ένα 26% περίπου στους εργασιακούς χώρους.

Δωρεάν τηλεφωνικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης καρκινοπαθών

Δωρεάν συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς παρέχονται σε καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Όσοι επιθυμούν να λάβουν στήριξη μπορούν να καλούν στη γραμμή 215215212. Οι συνεδρίες γίνονται τηλεφωνικά, διαρκούν περίπου 45 λεπτά και αν υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, το άτομο που καλεί παραπέμπεται σε ειδικό ψυχικής υγείας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος