Ένθετο Υγεία: Έλλειψη άσκησης και νοσηλεία αυξάνουν τη θνησιμότητα λόγω θρόμβωσης – Ένα εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από διαβήτη

Δέκα εκατομμύρια περιπτώσεις θρόμβων κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο γίνονται μέσα στα νοσοκομεία ή σχετίζονται με νοσηλεία σε νοσοκομεία. Η μειωμένη κινητικότητα μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο κίνδυνο πήξης του αίματος και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα.

Στη θρόμβωση, οφείλονται κυρίως οι τρεις πρώτες καρδιαγγειακές αιτίες θανάτου: το οξύ καρδιακό έμφραγμα, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και η φλεβική θρομβολεμβολική νόσος. Οι ειδικοί στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα: Η άσκηση και η καθημερινή φυσική δραστηριότητα απομακρύνει τους θρόμβους και σώζει ζωές. Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Η εξέταση σακχάρου σώζει ζωές

Σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από διαβήτη, μια ασθένεια που πολλοί χαρακτηρίζουν «ύπουλη» αφού οι μισοί ασθενείς δεν γνωρίζουν καν ότι νοσούν. Μια απλή εξέταση σακχάρου είναι αρκετή για να προληφθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις, ενώ νέα φάρμακα και τεχνολογίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της καρδιολογίας

Με βάση ειδικούς αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται σε υπέρηχο καρδιάς, γιατροί που δεν είναι καρδιολόγοι μπορούν να αναγνωρίσουν έγκαιρα προβλήματα καρδιακής δυσλειτουργίας. Η ειδική αυτή εφαρμογή που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δώσει λύσεις σε γιατρούς σε απομακρυσμένες περιοχές.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος