Ένθετο Τουρισμός: Δυναμικό «παρών» της Ελλάδας στη world travel market

Η World Travel Market, η περίφημη έκθεση του Λονδίνου, θεωρείται ορόσημο για την τουριστική επίδοση κάθε επόμενης χρονιάς. Μετά την προσωρινή διακοπή λόγω πανδημίας, η παγκόσμια τουριστική έκθεση επανήλθε δυναμικά. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η Ελλάδα, με τη δυναμική κι ουσιαστική παρουσία της, κατακτώντας συγχρόνως σημαντικές διακρίσεις. Για την παρουσία της Ελλάδας στην μεγάλη αυτή έκθεση για τον τουρισμό μίλησαν ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου.

Δείτε ακόμη στην Ειδική Έκδοση για τον Τουρισμό στο ΕΡΤnews:

– Η Σίφνος αποτελεί το προπύργιο της ανάπτυξης και διάδοσης της στον Κυκλαδικό χώρο. Το νησί , όχι μόνο διατηρεί τη σπουδαία παράδοση στην κεραμική μέχρι τις μέρες μας, με πολλούς νέους Σιφνιούς αγγειοπλάστες να εξασκούν την τέχνη του τροχού, αλλά συγχρόνως προσελκύει επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο που ενδιαφέρονται για την πανάρχαια αυτή τέχνη και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μέσα στην επόμενη χρονιά μάλιστα, αναμένεται και η δημιουργία κεραμικής σχολής στο νησί.

– Ο επιβλητικός παραδοσιακός οικισμός. Μια ορεινή αποκάλυψη για τον ταξιδιώτη. Το χωριό της Φλώρινας που έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στα 10 ομορφότερα ολόκληρης της Ευρώπης. Το εντυπωσιακό Νυμφαίο με τα αρχοντικά, τους ονομαστούς αμπελώνες, το καταφύγιο για την καφέ αρκούδα και ένα φυσικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς, με λίμνες και παρθένο δάσος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος