Ένθετο Τουρισμός: Φαντασμαγορικό το φετινό καρναβάλι της Ζακύνθου

Άκρως εντυπωσιακό παρουσιάζεται φέτος το καρναβάλι στο νησί της Ζακύνθου. Η πόλη έχει γεμίσει από χρώματα, φανταχτερές στολές, παιδικά χαμόγελα και πολύ κέφι. Τα ξενοδοχεία είναι πλήρη καθώς το φετινό καρναβάλι είναι πολύ ιδιαίτερο, με πρωτότυπα δρώμενα και στόχος των διοργανωτών είναι να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες την επόμενη χρονιά. 

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ του ΕΡΤNEWS

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βερολίνου: Κοινωνική ισότητα και οικολογική υπευθυνότητα στο επίκεντρο

Θετικά μηνύματα για την πορεία του ελληνικού τουρισμού τη φετινή σεζόν, στέλνει η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο η οποία αποτελεί το παγκόσμιο βαρόμετρο για την τουριστική κίνηση. Προβλέπεται αύξηση κρατήσεων κατά 30% ενώ η χώρα μας είναι τρίτη μετά την Τουρκία και την Ισπανία στις προτιμήσεις των
Γερμανών τουριστών.

Στρατηγική συνεργασία ΕΟΤ – Emirates

Μνημόνιο Συνεργασίας με μεγάλη αεροπορική εταιρεία στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού 2024 στο Βερολίνο, υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, με στόχο την ενίσχυση του εισερχόμενου τουρισμού και την προβολή της Ελλάδας σε σημαντικές αγορές. Η νέα συμφωνία υπογραμμίζει τους μακροπρόθεσμους
επιχειρηματικούς στόχους της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας για την αγορά, καθώς συνεχίζει να εξυπηρετεί την ήδη ισχυρή διεθνή ταξιδιωτική ζήτηση προς την Ελλάδα.

Η ετήσια έρευνα για τον ξενοδοχειακό κλάδο: Τα σημαντικότερα συμπεράσματα

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια έρευνα για το έτος 2023 πάνω στον ξενοδοχειακό κλάδο, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο τουρισμός συνεχίζει να είναι ο πρωταγωνιστής της εθνικής οικονομίας και το ελληνικό ξενοδοχείο συνεχίζει τη μεγάλη προσφορά του στη χώρα. Αρχικά καταγράφεται αύξηση στη μέση πληρότητα των ξενοδοχείων κατά τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο, γεγονός που αποτυπώνει την προοπτική επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Το ίδιο συμπέρασμα ενισχύεται και από το γεγονός πως τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο, σημειώνεται αύξηση της μέσης τιμής δίκλινου δωματίου κατά περίπου 11% μεταξύ των ετών 2023 και 2022. Ο τζίρος των ξενοδοχείων το 2023 αυξήθηκε κατά 23% σε σχέση με το 2022 και έφτασε τα 10,5 δις ευρώ. Όσον αφορά την απασχόληση, αυξήθηκε κατά 12,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και ξεπέρασε τις 208.000 θέσεις εργασίας. Η αύξηση του τζίρου και της απασχόλησης συνδέεται και με επενδύσεις των ξενοδόχων που για το 2023 ανήλθαν συνολικά σε 761 εκατ. και το 13% αυτών αφορούσε δράσεις βιωσιμότητας.

Όμως τα προβλήματα των ξενοδοχείων, όπως καταγράφονται στην έρευνα, παραμένουν η εύρεση προσωπικού, το κόστος της ενέργειας και συνολικά το λειτουργικό κόστος, η μειωμένη πληρότητα εκτός των μηνών αιχμής και ο ανταγωνισμός από τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος