Ένθετο Προσβασιμότητα: Βραβείο στη ζωγραφική για ένα άτομο στο φάσμα του αυτισμού

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Dreamteam διοργάνωσε τον εικαστικό διαγωνισμό Art Awards 2024.Τα Βραβεία Τέχνης είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί η δημιουργικότητα και το ταλέντο των καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Ξεχωριστή στιγμή της φετινής λαμπερής βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση του Αντώνη Αλιβρουβά, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Κατέκτησε το βραβείο Κοινού στην κατηγορία «Ζωγραφική».

Δείτε ακόμα στο ένθετο για την ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΕΡΤnews:

Μια χορωδία από την Πτολεμαϊδα δείχνει το δρόμο της συμπερίληψης

Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας έδωσε μια συγκινητική ερμηνεία του τραγουδιού “Ν` αγαπάς” του Παντελή Θαλασσινού στο πνευματικό κέντρο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Κοζάνης.

Με πρωτοβουλία της χορωδίας και της μαέστρου της, Χριστίνας Πάνου, η ερμηνεία έγινε στη νοηματική γλώσσα, δίνοντας έτσι μια νέα διάσταση στην ερμηνεία του τραγουδιού. Η πρωτοβουλία αυτή συγκίνησε το κοινό και άνοιξε το δρόμο για περισσότερες τέτοιες εκδηλώσεις στο μέλλον, με μέλη της χορωδίας να εκφράζουν την επιθυμία για εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας.

“Άκουσέ με “: Μια ταινία για τη σημασία της συμπερίληψης

Το “Άκουσέ με” είναι μια ταινία της Μαρίας Ντούζα που αναδεικνύει τη σημασία της αποδοχής, τόσο του ίδιου μας του εαυτού όσο και των άλλων, μέσα από την περιπέτεια μιας κωφής νεαρής κοπέλας, της Βαλμίρας.

Η Βαλμίρα αναγκάζεται να αφήσει την ασφάλεια του σχολείου των κωφών για να συναντήσει τον πατέρα της και τη νέα οικογένειά του σε ένα ελληνικό νησί. Αν και η Βαλμίρα θέλει να επιστρέψει στον κόσμο του χορού, πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τα εμπόδια που της επιφυλάσσει η νέα της ζωή.

Στην ταινία, παρακολουθούμε τη Βαλμίρα να δημιουργεί σχέσεις με διάφορους ανθρώπους, να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ενηλικίωσης και της αναπηρίας και να αναζητάει τον δρόμο της σε έναν κόσμο που δεν την αποδέχεται πάντα. Μέσα από την περιπέτειά της, η ταινία αναδεικνύει θέματα όπως η αυθεντικότητα, η αποδοχή του διαφορετικού και η δύναμη της επικοινωνίας και της ακρόασης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος